Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I oni žele biti izabrani

Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

Aktualno Galerija Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najneobičniji kandidati na izborima - 5 Najneobičniji kandidati na izborima - 5 Foto: DNEVNIK.hr Najneobičniji kandidati na izborima - 7 Najneobičniji kandidati na izborima - 7 Foto: DNEVNIK.hr Najneobičniji kandidati na izborima - 2 Najneobičniji kandidati na izborima - 2 Foto: DNEVNIK.hr +5 Najneobičniji kandidati na izborima - 6 Galerija 1/10 >>
U utrku za lokalne izbore ušla su i tri kandidata koja osvajaju društvene mreže. Jedan je vrijedni dubrovački vozač dostavnih kolica. Splićane nasmijava misteriozni žutokljunac, dok Zadar ima svoga Ričarda.

Karićar, bubnjar, i predsjednik KUD-a Bleke i Konji - ili jednostavno Ričard! Neobični, a opet svoji, ulaze u izborni ring. Enio Meštrović odnosno Ričard humorom je zapalio društvene mreže.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak Drugo lice Ivice VIDEO Splitski gradonačelnik kakvoga još niste upoznali: Otkrio nam je što je najhrabrije u životu učinio i o čemu bi mogao satima pričati Tomislav Tomašević slikao se sa članicama Biračkog odbora REZULTATI LOKALNIH IZBORA Hrvatska je izabrala! Pogledajte tko će voditi vaš grad sljedeće četiri godine

"Enija nosim kao nosioca osobne karte sa svojim OIB-om, a Ričard će nastupat u više navrata jer Enio je imao dva puta šansu nije je iskoristio. Ričard će ići jer je on popularniji od mene i donijet će više glasova", kaže.

U kampanju je krenuo s likom Sizifa. On, kaže, predstavlja hrvatski narod, a kocka našu uzaludnu borbu. "U ovom gradu živim 51 godinu. Mogao sam se dosad uhljebit u bilo kojem dijelu grada i ne biti svoj, dakle prodati svoju svijest. Radim što mislim, dakle jesam, nema šanse da se prodam ni da me netko uzme", objašnjava.

Žutokljunac bi bio gradonačelnik Splita

Dubrovački karićar kojeg svi zovu Roko - uzburkao je političke duhove u Dubrovniku. Uz moto: Roko nije na prodaju!

"Da pomognem radnom narodu. Ispričavam se, nemam za odijelo i kravatu, ovo je moje odijelo i kravata, radna montura, a imam ako će tko fotelju - moj karić, to je moja fotelja. Ako će tko sjesti, vozim ga 22 godine u gradu, svakome tko je god bio na vlasti nudim, neće nitko da je uzme, a ja je nudim s guštom", objašnjava Ivica Roko.

Pažnju i oduševljenje Splićana ovih dana uzima jedan žutokljunac koji ismijava gradske apsurde. Poput onoga gdje je na biciklističkoj stazi osvanuo stup javne rasvjete. On je Duško Radić, a osim apsurda koje želi mijenjati, puno očekuje i od Dioklecijanovih podruma.

"Promijenio bih viđenje na sve, ovo je strašno, ljudi su postali tmurni, nitko se više ne smije. Taj žutokljunac je super jer neka se jedan čovjek nasmije, već sam napravio puno. Ja ne čekam, ja sam rekao da ću napraviti Dioklecijanove podrume kao neki klub ili zabavni centar. Spreman sam svim kandidatima ponuditi tisuću kuna da odustanu", kaže nam Radić.

No svi oni žele bolje uvjete života, učiniti nešto za svoj grad. A sada je sve na biračima. Jer izbora ima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene