Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sučeljavanju kod Bage

VIDEO Kakva blamaža! Kandidat za gradonačelnika Osijeka totalno zablokirao na pitanje o 10. travnja: "Uuu... samo malo. Sad ste me zatekli. Je l' ima veze s Osijekom?"

Ivan Radić iz HDZ-a te Berislav Mlinarević, kojeg podržava Domovinski pokret, na sučeljevanju kod Mislava Bage odgovarali su i na nekoliko povijesnih pitanja.

"Što vama znači datum 10. travnja 1941.?" pitao je Mislav Bago Berislava Mlinarevića, a onda je nastao muk. 

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor SMJENA U KLUPAMA Nakon izbora novi ljudi dolaze u Sabor, ali neki će - sjediti na dvije fotelje: "Koliko su aktivni kolege moji zastupnici, ja ću opet biti najaktivniji" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

"'41.? Uuu, samo malo. S gradom Osijekom ima nešto? '41.? Sad ste me... 10. travnja. Mislim da su to... Zatekli ste me", rekao je Mlinarević, a onda opet malo odšutio. 

"Značajan datum je vjerojatno za neko spajanje... '41.? '41.? '41.?" nabrajao je. 

"Ide? Treba pomoć?" pitao je Bago, a zatim mu je objasnio da je tad osnovan NDH. Mlinarević je tada objašnjavao što mu to znači: "Sve treba staviti u kontekst vremena. Ako je kontekst takav, onda ga treba tako i doživjeti."

Bago mu je rekao da nije shvatio i pitao ga je li mu taj datum pozitivan ili negativan.

"Pa sve što je u vezi hrvatske povijesti je pozitivno. Pazite, to je bilo to razdoblje, to je bio određeni bunt naroda i to treba percipirati po meni. Ja ću reći i preko što se događa, to ima veze s nacionalnošću i sad ne znam na što aludirate", rekao je. 

Radić kaže da njemu taj datum ne znači ništa dobro. Ostatak sučeljavanja pogledajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene