Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ov kandidat

Joško Klisović na Jakuševcu najavio: "Oslobodit ćemo grad od kanti i kontejnera"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović obećao je u petak na Jakuševcu da će grad Zagreb osloboditi od smeća, kanti i kontejnera koji dominiraju gradskim ulicama i omogućiti građanima pravednije plaćanje smeća kroz mehanizam "plati koliko baciš".

"Naš cilj je učiniti Zagreb gradom bez otpada", rekao je Klisović na parkiralištu NK Sava – Jakuševec s kojeg se pruža pogled na odlagalište otpada, predstavljajući novinarima dio programa SDP-a za lokalne izbore koji se tiče gospodarenja otpadom.

Pročitajte i ovo Joško Klisović - 6 dubinski će ih revidirati Klisović predstavio plan za gradske financije: "Postojeće stanje je katastrofalno" Slika nije dostupna ''ZDRAVLJE NA DLANU'' Klisović u Zagrebu najavio gradnju nove bolnice, hospicija i nekoliko domova zdravlja

Taj cilj ostvarit će osnivanjem nove poslovne zone kružnog gospodarstva gdje će na cjelovit način riješiti pitanje otpada i to na način da će ga pretvarati u sekundarnu sirovinu, energiju ili nešto korisno što gospodarstvo može reciklirati i ponovno koristiti u proizvodnji.

Dobije li na izborima obećao je da će grad ponuditi infrastrukturu koju će financirati kroz europske fondove i gradski proračun, a koristit će i postojeće resurse. U čitavu priču, kazao je, uključit će poduzetnike koji će imati poslovni interes u državno-javnom partnerstvu.

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika obećao je da će grad osloboditi od kanti i kontejnera koji dominiraju ulicama i iz njih se, posebice ljeti širi smrad. Obećao je i da će zatvoriti ilegalna odlagališta otpada na rubnim dijelovima Zagreba, upozorivši na problem Ježdovca gdje se odlaže građevinski pa čak i medicinski otpad.

"Želimo osigurati sustav u kojem će profit od sekundarnih sirovina i otpada imati grad Zagreb, a ne kao dosad kumovi i prijatelji", poručio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek.

Kaže kako žele spriječiti situaciju u kojoj se svake godine događaju požari nakon kojih Zagrepčani nikad nisu dobili izvještaj je li došlo do zagađenja zraka.

"Takve situacije su nedopustive i više se nikad neće događati. To je moguće ako uredimo sustav i ako surađujemo samo s onim poduzetnicima koji žele biti čimbenici ekološki održivog sustava gospodarenja otpadom kakav Zagrepčani zaslužuju", zaključio je Petek.

Nositelj liste Novi Zagreb - istok Matej Mišić rekao je kako kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević i HDZ-a Davor Filipović govore o zatvaranju Jakuševca, a istovremeno su njihove stranke 2018. u Gradskoj skupštini glasale za produljenje rada Jakuševca do 2029.

"Postavljamo pitanje možemo li takvim kandidatima vjerovati", rekao je Mišić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene