Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

Filipović o tužbi Škare Ožbolt: "Pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila"

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba uoči Predsjedništva stranke odgovarao je na pitanja novinara.

Davor Filipović komentirao je izjave Vesne Škare Ožbolt koja je najavila da će podići privatnu tužbu protiv njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kleveta i širenje laži Vesna Škare Ožbolt predala tužbu protiv Davora Filipovića: "Potpuno je zaprljao kampanju" Slika nije dostupna Kampanju u finišu Filipović prozvao Škoru: "Dok sam ja kao dijete zajedno sa svojom obitelji bio granatiran, on je pjevao po Americi..."

"Na sučeljavanju na jednoj lokalnoj televiziji gospođa Škare Ožbolt je jasno rekla kako će podržati gospodina Tomaševića u drugom krugu. Sada je shvatila da biračko tijelo od centra na desno jako loše reagira na te njezine izjave i onda pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila. A ako ona u drugom krugu odluči podržati mene, a ne Tomaševića, meni će biti drago. Ne postoje nikakvi oglasi sve što ja radim moj tim objavljuje na društvenim mrežama pa tako i isječke sa sučeljavanja tako da svi mogu vidjeti što je Škare Ožbolt govorila“, rekao je.

Kazao je kako je njegov račun za donacije otvoren sukladno zakonskim propisima.

"Ovo preliminarno izvješće je poslano, drugo će biti poslano sedam dana prije drugog kruga, a ono konačno se šalje 30 dana nakon lokalnih izbora i u ti izvještajima će biti obuhvaćeni apsolutno svi troškovi koji će nastati u mojoj kampanji“, rekao je dodavši kako je račun otvorio 6. travnja.

Naglasio je kako će se vidjeti svaka kuna potrošena u njegovoj kampanji i kako je transparentnost izuzetno važna.

"Planiram uvesti antikorupcijski standard ISO 37001 po uzoru na grad Prag, uvesti oporbu u nadzor javnih natječaja, uvesti imovinske kartice svim direktorima i pročelnicima u Gradskoj upravi, svi moramo ići prema najvišoj razini transparentnosti“, rekao je.

Kazao je i kako se vidi u drugom krugu.

"Tamo ću odmjeriti snage, kako ankete za sada pokazuju, s gospodinom Tomaševićem, uvjeren sam u svoju pobjedu“, poručio je Filipović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene