Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjereno ponašanje

Kerum pjevao i tulumario sa sucima: Oglasio se Vrhovni sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud oglasio se o privatnom druženju Željka Keruma, kandidata za gradonačelnika Splita, i nekoliko sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u njegovoj konobi.

"Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u sudnici i izvan nje. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost.

Pročitajte i ovo Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića

Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike", poručuju sa suda.

Podsjetimo, iako su na snazi mjere ograničavanja okupljanja, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu, u subotu 23. siječnja družili su se u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima u Kaštelima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene