Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORONA SKEPTIK

Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Tanzanije John Magufuli umro je u dobi od 61 godine, objavila je u srijedu na državnoj televiziji potpredsjednica te zemlje.

Magufuli je umro zbog srčanih problema u bolnici Mzena u Dar es Salaamu gdje se liječio, rekla je potpredsjednica na državnoj televiziji TBC. Rekla je da će u zemlji biti proglašena 14-dnevna žalost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz HALMED-a potvrdili Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje: Istražuje se smrt 33-godišnje osobe koja je preminula 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom Slika nije dostupna Prvi takav slučaj Preminuo pacijent koji je 250 dana bio pozitivan na koronavirus: "To samo pokazuje snagu virusa"

Magufuli, jedan od najvećih afričkih skeptika kada se radi o koronavirusu, nije viđen u javnosti od 27. veljače, čime su izazvane špekulacije da je zaražen. Isto je tvrdila i oporba. 

Dužnosnici su 12. ožujka zanijekali da je bolestan. Naglasili su da Magufuli radi normalno i da građani trebaju ignorirati glasine.

Policija je uhitila četvero ljudi od prošlog tjedna jer su navodno širili lažne glasine o bolesti političkih čelnika.

Predsjednik Magufuli je osuđivao mjere protiv širenja koronavirusa i nazivao cjepiva zapadnom zavjerom. Mjesecima ustrajao na tome da virusa u Tanzaniji više nema jer je odagnan molitvom. Odbijao je nositi masku za lice ili poduzeti mjere zatvaranja. Tjedan dana prije nego je posljednji put viđen priznao je da virus još cirkulira zemljom koja je podatke o zaraženima prestala objavljivati u svibnju 2020. godine. Vlada Tanzanije odbila je nabaviti cjepivo protiv COVID-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene