Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBROVOLJNO MASOVNO TESTIRANJE

Slovačka zbog otpora na neodređeno vrijeme odgodila drugi krug testiranja svih građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi krug testiranja na koronavirus na razini cijele Slovačke naišao je na otpor zbog čega je odgođen na zasad neodređen datum.

Premijer Igor Matovič u srijedu je rekao da drugi krug više nije planiran za 6. i 7. prosinca, nego će se održati na zasad neodređeni datum, prenosi agencija dpa.

Matovič je veliki zagovornik testiranja cijele populacije, a u prvom krugu 31. listopada i 1. studenoga je testirano 3,6 od ukupno 5,5 milijuna Slovaka. U drugoj rundi bi se detektirali oni koji su zaraženi u međuvremenu.

No, gradski i lokalni čelnici pružaju otpor zbog logističkih poteškoća održavanja masovnog testiranja, pa žele da ono bude usredotočeno samo na ranjive dijelove stanovništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobrovoljno testiranje Češki premijer do Božića želi besplatne antigenske testove za sve građane

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavljen datum početka Bandić najavio testiranje učenika i nastavnika u Zagrebu: "O rezultatima ovise buduće mjere"

Podaci u četvrtak pokazuju da je broj zaraženih u Slovačkoj blago narastao. Protivnici masovnog testiranja ranije su rekli da se nedavni pad novih slučajeva dogodio zbog djelomičnog zatvaranja u listopadu te da nema veze s masovnim testiranjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepolovili stopu zaraze Obavili ogroman posao pa među prvima odlučili ublažiti mjere: Otvaraju kina, kazališta i crkve

Sudjelovanje na masovnom testiranju bilo je dobrovoljno, no svatko tko nije mogao dati negativan rezultat testa nije smio dva tjedna ići na posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene