Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 31. prosinca

U glavnom gradu ove susjedne države od četvrtka obavezno nošenje maski i na otvorenom, kazna za prekršitelje - 2000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Sarajeva od četvrtka se uvodi mjera obveznog nošenja zaštitnih maski i na otvorenome kako bi se pokušalo zaustaviti širenje koronavirusa među stanovništvom, odlučio je u srijedu krizni stožer Sarajevske županije.

"Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obvezno u zatvorenom i na otvorenom prostoru za sve osim sportaša na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu", stoji u priopćenju dostavljenom medijima u večernjim satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Radi se o previdu'' Uskoro pred povjerenstvom: Premijerka snimljena bez maske, uslijedila brza isprika Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Kriza u Krapinskim Toplicama Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu"

Ova odluka bit će na snazi sve do 31. prosinca.

Glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić potvrdio je kako će policajci nadzirati poštivanje ove mjere. Pozvao je sve da ih poštuju upozoravajući kako je prekršitelje propisana kazna od 500 konvertibilnih maraka (dvije tisuće kuna).

Nošenje zaštitnih maski na otvorenome naloženo je nakon što su u proteklim danima naglo povećane brojke koja pokazuju broj novozaraženih a rekord je dosegnut baš u srijedu kako su u cijeloj zemlji potvrđena čak 482 nova slučaja.

U Sarajevu je od utorka potvrđen 81 novi slučaj, a dodatna testiranja provedena u popodnevnim satima na Kliničkom centru u Sarajevu otkrila su još 42 zaražene osobe.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene