Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteže pogođena zemlja

Dramatično stanje u SAD-u: Brojke nezaustavljivo rastu, u jednom danu više od 200.000 zaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države u utorak su ponovno srušile crni rekord u broju novozaraženih koronavirusom, s 201.961 slučajem u 24 sata, pokazuju zbirni podatci koje je objavilo sveučilište Johns Hopkins.

Najveća svjetska gospodarska sila koja je nedavno prešla prag od 10 milijuna zaraženih koronavirusom, daleko je najteže pogođena pandemijom, s gotovo 240.000 umrlih.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna brojni nezadovoljni U najveće gospodarstvo svijeta i dalje se ne može bez testa na COVID-19: Aviokompanije u strahu od gubitaka

Već tjedan dana broj zaraženih koronavirusom na dan redovito premašuje 100.000, što još nije viđeno. Trenutačno je stanje najteže na sjeveru SAD-a i na Srednjem zapadu.

Premda je broj umrlih na dan daleko manji nego proljetos, u utorak ih je prijavljeno više od 1500 u 24 sata.

Sve više hospitaliziranih

No i broj pacijenata u bolnicama nezaustavljivo raste.

Oko 62.000 pacijenata trenutačno je hospitalizirano zbog covida-19 na američkom tlu, objavio je COVID Tracking Project, što nije viđeno od krajem siječnja kada je službeno potvrđen prvi slučaj u SAD-u.

Pandemija, čiju je važnost predsjednik na odlasku Donald Trump redovito umanjivao, gurnula je zemlju u najgoru zdravstvenu krizu od španjolske gripe 1918. i u najgoru recesiju nakon krize 1929.

Njegov demokratski suparnik, novoizabrani predsjednik Joe Biden, iznio je početkom tjedna glavne smjernice svog programa borbe s pandemijom, koji će biti u vrhu prioriteta njegova mandata. U ponedjeljak je otkrio imena članova kriznog stožera za suzbijanje epidemije koji će početi s radom čim 20. siječnja uđe u Bijelu kuću.

Pozornost usmjerena na cjepivo

Pozornost domaće javnosti usmjerena je na vijest objavljenu u ponedjeljak da laboratoriji Pfizera i BioNTecha imaju cjepivo za COVID-19 koje je "uspješno u 90 posto slučajeva".

Američka vlada je pod utjecajem predsjednika Trumpa s Pfizerom potpisala ugovor vrijedan 1,95 milijarda dolara o kupnji 100 milijuna doza, ako se cjepivo odobri. Nada se da će do kraja godine početi cijepiti ranjive skupine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene