Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide na bolje

Konačno više nema prizora iz Italije koji su ledili krv u žilama - u mrtvačnici groblja u Bergamu više nema lijesova

Provjereno - Bergamo - 15
Provjereno - Bergamo - 15 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno - Bergamo - 15 Provjereno - Bergamo - 15 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno - Bergamo - 10 Provjereno - Bergamo - 10 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno - Bergamo - 4 Provjereno - Bergamo - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Provjereno - Bergamo - 12 Galerija 1/4 >>
U mrtvačnici na groblju u Bergamu konačno više nema lijesova, a gradonačelnik Bergama objavio je u subotu fotografiju unutrašnjosti crkve bez lijesova koji su posljednjih tjedana tamo neprestano stizali.

Ta fotografija i objava na Twitteru ocrtavaju pritisak na zemlju, posebice Lombardiju, koja izlazi iz teške faze zdravstvene krize s 23.000 umrlih.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Provjereno - Bergamo - 5 PROVJERENO SPECIJAL Jedine snimke iz bolnice u Bergamu - kako bolest od koje danas strahuje cijeli svijet doista izgleda

Bergamo, gdje je gradonačelnik Giorgio Gori, član Demokratske stranke smatraju u Italiji gradom mučenikom covida-19.

U drugom tvitu gradonačelnik je napisao da je između 1. ožujka i 12. travnja umrlo 795 sugrađana. To je više od službenih podataka o umrlima od te bolesti u gradu (272) u koje se ubrajaju samo testirane osobe koje su umrle. Brojne žrtve covida-19 umiru bez testiranja, posebice ako nisu hospitalizirane.

Tijekom krize, gradske pogrebne službe nisu uspijevale pratiti ritam umiranja i tijela su slana u druge regije na kremiranje. Još u petak je jedan takav konvoj krenuo s glavnog bergamskog groblja.

Italija je objavila u petak bitno veći broj ozdravljenja (više od 2500). U Lombardiji, broj oboljelih na intenzivnom liječenju je pao ispod tisuću prvi puta u mjesec dana.

U toj regiji je prošlog tjedna počelo testiranje zdravstvenih djelatnika u više stotina najzahvaćenijih gradova, među kojima su Bergamo, Brescia, Lodi, Cremona i Milano.

Javnozdravstveni stručnjak Walter Ricciardi upozorio je u subotu na oprez u vezi bilo kakvog optimizma.

"Drugi val nije pretpostavka već izvjesnost. Zato je važno ne žuriti s ublaženjem mjera jer nam prijeti drugi val prije ljeta", rekao je taj stručnjak, savjetnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene