Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gosti iz svih zemalja okruženja

U jeku epidemije Jahorina puna skijaša: COVID jamstvo osigurava da će vam, ako se zarazite, vratiti novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skijalište Jahorina u Bosni i Hercegovini i tijekom epidemije je puna skijaša.

Za razliku od većine europskih skijališta koja su zbog pandemije zatvorena, Jahorina u susjednoj Bosni i Hercegovini itekako je posjećena. Gosti dolaze iz svih zemalja okruženja, epidemiološke mjere postoje, a turiste posebno privlači takozvano COVID jamstvo, piše DW.

Jahorina je puna turista. Uz kilometarske stare otvoreni su svi ugostiteljski objekti, iako samo do 22 sata. Iz uprave kažu da je poštovanje epidemioloških mjera imperativ.

Gostiju ima odasvud

"Prvi smo skijaški centar u Europi koji posjeduje uređaj za dezinfekciju kabina gondole. Imamo kontrolne redare, a potrudili smo se da skijaši izbjegavaju kontakte pri kupovini skijaških propusnica, preko interneta ili na benzinskim pumpama'', rekao je direktor Dejan Ljevnaić.

Najviše je gostiju iz Srbije, a ima skijaša i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Njemačke i Austrije.

"Imao sam prošlog tjedna goste iz Münchena. Došli su s nekim papirima, ne znam ni ja kako. Uglavnom, pozitivno su iznenađeni. Uzeli su mi sve termine poslijepodne jer su prijepodne htjeli popiti nekoliko kava, željni kafića'', otkrio je Ognjen Spasojević iz organizacije VIP Jahorina, koja se bavi privlačenjem turista na skijalište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Broj skijaša ograničen Uz posebne mjere: Počinje sezona skijanja na Sljemenu, objavljene i cijene karata

"Kod nas nema snijega, a i situacija je takva kakva jest. Zato smo došli u ovo lijepu idilu, na Jahorinu. Dobri ljudi, dobra atmosfera, hrana dobra. I samo šibaj'', kaže Slaven Vlahović iz Poreča. Smiljana iz Novog Sada kaže da je jedini problem pronaći mjesto u restoranu.

Jahorina gostima nudi i nešto što druga skijališta nemaju, prijenosi DW. Oni imaju takozvana COVID jamstva, što znači da će, ako se gost zarazi koronavirusom, OC Jahorina vratiti najmanje 80 posto uplaćenog iznosa ili će mu osigurati neki drugi termin za odmor. Osim toga, skijaši se testirati mogu i na samoj Jahorini te rezultate dobiti već za nekoliko sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene