Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uveden mini-lockdown

Sablasne ulice Sarajeva: Više od tisuću zaraženih u BiH, 42 smrtna slučaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u subotu je potvrđeno nešto više od tisuću novozaraženih koronavirusom, a prijavljena su čak 42 smrtna slučaja povezana sa zarazom te se istodobno ispostavilo da je među svim testiranim osobama gotovo trećina bila inficirana.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo od petka su provedena testiranja na nešto više od 3700 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 1058 slučajeva.

Broj zaraženih nešto je manji u prethodna dva dana, no od sredine tjedna stanje je gotovo identično onome iz studenoga kada je u BiH nastupio vrhunac drugog vala epidemije.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Sarajevske županije od petka navečer uveden je mini-lockdown jer je zabranjen rad svih ugostiteljskih objekata i tržnih centara i ta će mjera biti na snazi do ponedjeljka ujutro. Sarajevske ulice tijekom dana bile su sablasno puste što je potpuno drugačija slika u odnosu na protekle mjesece kada je sve bilo otvoreno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neusklađene mjere Opet su gdje su bili prije dva mjeseca: U BiH 1251 novi slučaj, čak 48 novih preminulih

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija u BiH Zbog visokih brojki najavili vikend-lockdown: Ugostitelji izašli na ulice, blokirali promet pa otišli pred zgradu vlade

Županijski krizni stožer u subotu je preporučio starijima od 65 godina da smanje kretanje na minimum te da izbjegavaju korištenje javnog prijevoza.

Ostale županije u Federaciji BiH kao ni Republika Srpska nisu uvele slična ograničenja pa u njima restorani i kafići mogu raditi tijekom cijelog dana odnosno do 22 sata navečer.

U Federaciji BiH kao i u distriktu Brčko na snazi je i noćni policijski sat no u RS-u nema ni toga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POKLONIO 10 TISUĆA DOZA Vučić nakon donacije cjepiva omastio brk: ''Najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd, obožavam sarajevske ćevape''

U BiH još nije počelo masovnije cijepljenje protiv koronavirusa jer u toj zemlji i dalje čekaju isporuku ranije naručenih doza zapadnih proizvođača, a trenutačne su najave da bi prvih dvadesetak tisuća moglo stići za desetak dana.

Vlada Federacije BiH počela je pregovore s veledrogerijama koje mogu nabaviti rusko cjepivo uz očekivanja da prve isporuke Sputnjika V uslijede do kraja ožujka.

U RS-u su rusko cjepivo naručili ranije, a do sada su dobili nešto više od 40 tisuća doza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene