Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOGU OTIĆI KUĆI

Situacija na francusko-britanskoj granici se vraća u normalu: Masovno testiranje 15 tisuća vozača, pozitivnih tek 36

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na koronavirus je testirano više od 15.000 vozača kamiona u Engleskoj koji su danima ostali zaglavljeni čekajući prelazak u Francusku.

Ministar prometa Grant Shapps u subotu je na Twitteru objavio da je dosad obavljeno 15.526 testova, a pozitivnih je samo 36.

Samo vozačima s negativnim testom dopušteno je prijeći granicu morem ili tunelom iz Engleske u Francusku.

Francuska je zatvorila granice prema Velikoj Britaniji prije tjedan dana zbog straha od novog soja koronavirusa koji je otkriven u Engleskoj.

Zbog tog je poteza tisuće vozača kamiona ostalo zaglavljeno za vrijeme božićnih blagdana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TESTIRAJU SE VOZAČI Božić koji nikad neće zaboraviti: Na francusko-britanskoj granici i dalje kaos, potvrđeno i nekoliko pozitivnih slučajeva među vozačima

U srijedu su se London i Pariz dogovorili o ponovnom otvaranju, pod uvjetom da se svi vozači koji stižu iz Engleske testiraju prije prelaska na kontinent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi soj Belgija, Njemačka, Italija, Francuska... Raste broj zemalja koje zaustavljaju letove prema Britaniji gdje se nekontrolirano širi novi soj virusa

Napušteno uzletište Manston u Kentu, pretvoreno u divovsko parkiralište dok su mnogi vozači čekali u svojim kamionima da budu testirani, sada je prazno, rekao je Shapps.

Više od 1000 pripadnika vojske pomagalo je u toj akciji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene