Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stopa infekcije opada

Na putu oporavka: Italija otvara granice 3. lipnja, kretanje po regijama od 18. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najpogođenijih zemalja uskoro bi se trebala otvoriti prema svijetu.

Talijanska vlada je u petak navečer donijela odluku kojom od 3. lipnja otvara granice za građane Europske unije i omogućava slobodno kretanje unutar zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krvni ugrušci U Italiji četiri osobe umrle nakon cijepljenja AstraZenecom Slika nije dostupna Otkrile talijanske vlasti Novi skandal AstraZenece: U Italiji sakrili 29 milijuna doza cjepiva namijenjenih Velikoj Britaniji?

Vlada je odobrila uredbu, koju su predložili premijer Giuseppe Conte i ministar zdravstva Roberto Speranza, a kojom će se od 3. lipnja otvoriti granice za stanovnike EU, San Marina i Vatikana, navodi se u priopćenju.

Kretanje unutar regija ponovno će se uspostaviti 18. svibnja, a zabrana međuregionalnog putovanja bit će ukinuta 3. lipnja.

Ukidanje zabrane putovanja značajan je korak na putu oporavka ove teško pogođene zemlje, a Vlada se nada da će nekako uspjeti spasiti ljetnu turističku sezonu.

Italija je među najpogođenijim zemljama u pandemiji novog koronavirusa, iako stopa novih infekcija opada već neko vrijeme.

U Italiji je u petak bilo ukupno zabilježeno više od 31.600 smrtnih slučajeva i oko 223.800 slučajeva zaraze od izbijanja epidemije 21. veljače. To je i treća zemlja po stopi smrtnosti od covida-19, odmah iza SAD-a i Velike Britanije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene