Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"NEMAMO SE GDJE TESTIRATI"

Sa simptomima išli na testiranje pa poljubili vrata: "Rekli su nam kako su završili za danas i otišli kući". Stiglo objašnjenje iz županijskog Stožera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čitateljica portala DNEVNIK.hr pokušala se danas zajedno s djecom i bakom testirati u Kninu, no dočekalo ju je neugodno iznenađenje - već u prijepodnevnim satima na mjestu za testiranje nije bilo nikoga.

Redakciji našeg portala javila se čitateljica uzrujana zbog kalvarije koju je danas prijepodne prošla u Kninu.

Pročitajte i ovo Ilustracija capak apelira na liječnike Zašto zaražene koronom šalju na drugi kraj grada? "Liječnica mi je rekla da stavim masku i idem tramvajem na testiranje" Ilustracija SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM HZJZ objavio novu cijenu PCR testa

"Upravo sam se s dvoje djece i starijom ženom vozila 30 kilometara do Knina da bi nas testirali na COVID jer imamo sve simptome. Kada smo stigli u Dom zdravlja, gdje se navodno obavljaju testiranja, tamo nije bilo nikoga", navela je čitateljica.

Istaknula je kako je potom nazvala obiteljskog liječnika, koji joj je kazao da pričeka te da će ju povratno kontaktirati. "Dvadeset minuta smo stajali na parkingu Doma zdravlja, ali nitko nas nije kontaktirao. Zovem opet obiteljskog liječnika, i kaže mi - imali su danas malo ljudi za testiranje, završili su i otišli kući.

Rečeno mi je da opet spakiram djecu i baku te dođem u srijedu. "Od ove bolesti umiru ljudi, a mi se nemamo gdje testirati!", poručila je čitateljica. 

Županijski Stožer: "Nisu se najavili"

Na naš upit iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije su odgovorili kako Dom zdravlja Knin organizira uzimanje briseva na COVID-19 tri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.30 sati pa dok se ne obrade svi naručeni pacijenti, uključujući i one koji i bez narudžbe dođu istog jutra, pa sve dok se ne uzmu brisevi svim pacijentima. Nakon toga se, objašnjavaju, brisevi predaju djelatnicima ZZJZ iz Šibenika koji ih nose u Šibenik na obradu kako bi bili završeni istog dana. Simptomatski hitni pacijenti se u svako doba upućuju u OB u Knin na hitni prijem gdje im se radi brzo antigensko testiranje na COVID-19, nakon čega slijedi daljnja obrada prema kliničkoj slici pojedinačnog pacijenta.

O konkretnom slučaju kažu - pacijenti nisu bili najavljeni. 

"Upućeni su iz ambulante iz druge županije, a nakon dolaska u Knin nisu se javili nikome iz ustanove tko uzima briseve da su došli na testiranje", stoji u odgovoru Stožera ŠKŽ.

Naglašavaju, kako su u Domu zdravlja Knin jutros uzimani brisevi po drive in sistemu na parkiralištu ustanove te je uzeto oko 30 uzoraka do 9.15 sati.

"Nakon toga se išlo uzeti bris onkološkom pacijentu kući, a svi uzorci su prevezeni u epidemiološku ambulantu ZZJZ u Kninu oko 10.30 sati", poručuju iz Stožera. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene