Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arena Zagreb

U manje od dva tjedna u njoj je zbrinuto više od stotinu pacijenata: 62 su otpuštena, jedan pacijent je preminuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stacionar Arena Zagreb, otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju pandemije COVID-a, od 28. studenoga do danas zbrinuo je više od 100 pacijenata oboljelih od koronavirusa, priopćio je u četvrtak Operativni stožer Stacionara.

Trenutno je u Areni 41 pacijent, a pruža im se kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje,

Dosad su otpuštena 62 pacijenta. Dogodio se jedan smrtni slučaj pacijenta u terminalnom stadiju tumorske bolesti koji je bio premješten u Stacionar Arena Zagreb zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Nije imao simptome COVID-a i nije preminuo od posljedica te bolesti.

Svi pacijenti do dolaska u Arenu bili su hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava, Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prevezeni su od jedne od navedenih zdravstvenih ustanova do Stacionara Arena Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojevi i dalje rastu Božinović nema dobre vijesti za Božić i Novu godinu: "Neće izgledati kao prošle godine"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priznao da postoji niz problema Vili Beroš: "Osjećam enormnu odgovornost za zdravstveni sustav"

Medicinsko osoblje Stacionara Arena trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene