Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dragocjeni poklon

Srbija donirala Crnoj Gori dvije tisuće doza ruskog cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je u srijedu navečer donirala Crnoj Gori dvije tisuće doza cjepiva Sputnjik V, a u podgoričkoj zračnoj luci crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću uručila ih je predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić.

"Zdravlje iznad svega, a solidarnost prije svega - to je iskaz današnjeg velikog događaja", rekao je Krivokapić, nakon što je zrakoplov vlade Srbije s doniranim cjepivom sletio večeras u Podgoricu.

Donacija Srbije stigla je Crnu Goru uz službeno odobrenje Moskve, objavila je Radio-televizija Crne Gore (RTCG), navodeći da bi cijepljenje u Crnoj Gori trebalo početi sljedećeg tjedna.

Krivokapić je rekao da su cjepiva "najdragocjeniji poklon" koji su mogli dobiti i zamolio Brnabić da građanima Srbije prenese izraze zahvalnosti za donaciju Crnoj Gori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dvije kalvarije zaredom Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje"

Pročitajte i ovo Trgovački sud u Zagrebu Dolaze na ispitivanje Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

Brnabić je rekla da će Srbija uskoro poslati Crnoj Gori još dvije tisuće doza.

"To je dovoljno da se cijepe zdravstveni djelatnici u crvenoj COVID zoni i to je prva linija obrane koja će vam pomoći u borbi protiv korone", poručila je Brnabić.

Ona je naglasila da je cilj donacija "otvaranje novog poglavlja u odnosima dviju bratskih i prijateljskih država".

Srbija je 14. veljače donirala 4680 doza cjepiva Pfizer/BioNTech Sjevernoj Makedoniji i omogućila svom južnom susjedu da počne cijepiti stanovništvo prije nego što je planirano.

Vlada u Skoplju objavila je prošli tjedan da kupuje 200 tisuća doza cjepiva kineskog Sinopharma jer kasne isporuke cjepiva u okviru programa COVAX koji vode Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i savez za cjepiva GAVI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTEĆENI U POTRESU Miniranje dimnjaka na Črnomercu: Građanima poslane upute - spustite rolete, a prozore otvorite...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PAKET-BOMBA Užas u njemačkom Lidlu: Zaposlenik otvorio paket koji je eksplodirao. Troje radnika je ozlijeđeno

Srbija je trenutno vodeća u regiji po cijepljenju stanovništva i druga u Europi poslije Velike Britanije, a prema posljednjim službenim podacima vlade u Beogradu, očekuje se da će, zaključno sa srijedom, premašiti milijun datih doza u prvom i drugom cijepljenju protiv COVID-19.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene