Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio ministar zdravlja

Lani su na koronu testirali gotovo dvije trećine stanovništva, a sada planiraju novo masovno testiranje: "Želimo izolirati one koji šire virus"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka planira provesti drugo masovno testiranje te izolaciju pozitivnih kako bi suzbila zabrinjavajući rast zaraze koronavirusom, rekao je u subotu ministar zdravstva Marek Krajci.

Vlada je zabrinuta jer od prijelaza godine raste broj novozaraženih i broj hospitaliziranih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio USKOK Nova optužnica za lažne covid potvrde: Već šesta skupina okrivljenih Ilustracija 12 okrivljenika USKOK optužio petu skupinu za lažne covid potvrde: Sve su rješavali za 100 eura preko medicinske sestre

Prema podacima Sveučilišne bolnice Johns Hopkins u subotu navečer Slovačka ima 222.752 zaraženih te 3417 umrlih od COVIDA-19.

U subotu je u Slovačkoj bilo 3055 oboljelih od COVIDA u bolnicama, što je ipak usporavanje otkako je vlada uvela djelomično zatvaranje, piše Reuters.

"Želimo testirati ljude, izolirati one koji šire virus, njihove kontakte i tako srezati zarazu za 50 posto", rekao je Krajci za televiziju.

Više pojedinosti vlada će objaviti u nedjelju.

Ako testiranje bude uspješno, Slovačka bi mogla ublažiti neke epidemiološke mjere početkom veljače, rekao je Krajci.

Sustav upozorenja na COVID-19 u Slovačkoj ima šest razina označenih bojama i sada je na snazi crna koja označava najviši stupanj upozorenja.

Slovačka je u prvom krugu masovnog testiranja 31. listopada i 1. studenoga testirala 3,6 od ukupno 5,5 milijuna Slovaka, a drugi krug, planiran početkom prosinca odgođen je zbog otpora i logističkih poteškoća.

Sudjelovanje na masovnom testiranju bilo je dobrovoljno, no svatko tko nije mogao dati negativan rezultat testa nije smio dva tjedna ići na posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene