Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA PREMIJERA

Ublažavanje mjera: Učenici u Engleskoj ponovo u školama, ali uz brojne uvjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škole u Engleskoj ponovno su se otvorile za sve učenike u ponedjeljak, prvi put nakon siječnja.

 

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Bolnica u Belfastu slučajevi u velikoj britaniji Širi se infekcija: Prijavljena još jedna smrt djeteta povezana s bakterijskom zarazom

Milijuni učenika vratili su se u učionice nakon što su tjednima učili u svojim domovima ili na daljinu putem prijenosa uživo. Iako su škole ostale otvorene za roditelje koji rade u prvim redovima - poput zdravstvenih radnika - u Engleskoj je zabilježen stalni pad broja zaraženih pa je premijer Boris Johnson 22. veljače najavio da će škole moći ponovno otvoriti od 8. ožujka.

Učenici u dobi 11 do 16 godina moraju obaviti tri testa na covid-19 na mjestu i kod kuće tijekom dva tjedna kad se vrate u školu i tada se sami testirati kod kuće dvaput tjedno. Britansko ministarstvo obrazovanja također savjetuje učenicima srednjih škola da nose maske kad se neće moći održavati fizička distanca, uključujući i učionice.

Međutim učenici osnovne škole u dobi između 5 i 10 godina ne trebaju se testirati na covid-19 niti nositi maske kad se vrate. Neka djeca u Sjevernoj Irskoj također se vraćaju u učionice prvi put od prosinca, nakon što je prisilno učenje na daljinu završilo 5. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene