Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAVRŠILI NA PROMATRANJU

Skandal u Njemačkoj: Osmero zaposlenih u domu za starije primilo pet puta veću dozu cjepiva protiv korone

Osmero zaposlenih u domu za starije na sjeveru Njemačke primilo je pet puta veću dozu cjepiva od preporučene, slučaj koji je zasjenio početak kampanje cijepljenja protiv covida-19.

Vlasti okruga Vorpommern-Ruegen objavile su da je osmero radnika doma u Stralsundu u nedjelju primilo pet puta veću dozu cjepiva Pfizera i BioNTecha.

Pročitajte i ovo Ilustracija 12 okrivljenika USKOK optužio petu skupinu za lažne covid potvrde: Sve su rješavali za 100 eura preko medicinske sestre Ilustracija Nova verzija Počeo novi krug cijepljenja: Kraken će ove jeseni i zime biti dominantan

Četvero ih je završilo u bolnici na promatranju nakon što su se pojavili simptomi nalik gripi.

"Duboko žalim zbog incidenta. Ovaj pojedinačni slučaj rezultat je pogreške pojedinca. Nadam se da pogođeni neće imati ozbiljnih nuspojava", priopćio je šef okruga Stefan Kerth.

Incident se dogodio nakon što su neki njemački okruzi odbili koristiti cjepiva koja su stigla za vikend zbog sumnje da nisu pravilno transportirana.

Vlasti Vorpommern-Ruegena ukazale su na raniju objavu BioNTecha koji je naveo da su u prvoj fazi ispitivanja korištene veće doze cjepiva i da nije bilo ozbiljnih posljedica.

Farmaceutske tvrtke još se nisu oglasile o tom slučaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene