Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRUNOSLAV CAPAK

Šef HZJZ-a o biranju cjepiva: "U ovom trenutku imamo samo Pfizerovo i Modernino, kad dođe AstraZenecino, bit će mogućnost biranja"

U Hrvatsku je danas došla nova tranša Pfizerova cjepiva, 17,5 tisuća doza. Krunoslav Capak odgovorio je i na pitanje hoćemo li imati mogućnost biranja cjepiva.

Članovi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske danas su održali presicu o najnovijem stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. Tom je prilikom šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao da je došla nova tranša Pfizerova cjepiva, 17.550 doza. Komentirao je i mogućnost biranja cjepiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nepobitne činjenice" Capak o cjepivu: "Bilo bi dobro kad neki znanstvenici i kvaziznanstvenici na društvenim mrežama ne bi preispitivali te odluke" Cijepljenje na Velesajmu u Zagrebu - 2 PITANJE ODGOVORNOSTI Cijepljeno je 45 posto odraslog stanovništva: Pogledajte stanje po županijama

"Ako će na nekom mjestu postojati mogućnost primjene više vrsta cjepiva, onda naravno da pacijenti mogu birati. U ovom trenutku, kao što znate, postoje samo dvije vrste cjepiva u Hrvatskoj - Pfizer i Moderna, s time da smo Modernu potpuno dali na upotrebu Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Kad dođe AstraZeneca, onda ćemo vjerojatno imati dovoljne količine cjepiva, pa će i na nekim cjepnim mjestima, pretpostavljam, postojati mogućnost da se cjepivo bira", kazao je Capak. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene