Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

RASPODJELA CJEPIVA

Pismo Bruxellesu, treći nastavak. Sad se javio i SDP: "Plenković se pogubio po briselskim hodnicima u strahu za karijeru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je šest čelnika država članica Europske unije poslalo pismo predsjednici Europske komisije i predsjedniku Europskog vijeća, iz SDP-a kritiziraju premijera Plenkovića zbog nedovoljnog truda.

Šest čelnika država članica Europske unije poslali su pismo Ursuli von der Leyen i Charlesu Michelu zbog neravnomjerne raspodjele cjepiva protiv COVID-a.

Danas se po tom pitanju oglasio i SDP, kritizirajući nedovoljno zalaganje premijera Andreja Plenkovića u vezi ove teme. Navode da su građani ''svjedoci da u obranu obranu hrvatskih interesa glasno i odrješito staje Sebastian Kurz, austrijski kancelar, dok se domaća javnost s pravom pita gdje je nestao premijer Andrej Plenković''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Virus napada svugdje jednako Stigao odgovor Europske komisije: "Pojedine države članice odlučile su odstupiti od prijedloga proporcionalne raspodjele"

Pročitajte i ovo Krv u epruvetama (Foto: Dnevnik.hr) PRIMILI ASTRAZENECINO CJEPIVO U Norveškoj troje zdravstvenih radnika u bolnici zbog ugrušaka nakon cijepljenja

''On se vjerojatno izgubio negdje po briselskim hodnicima u strahu za svoju buduću karijeru, ne usuđujući se suprotstaviti apsolutno nikome'', zaključili su iz SDP-a.

Također, ne sviđa im se što premijer Plenković nije odmah podržao Kurza zbog njegova upozorenja na nejednakost. ''Poručio je kako Hrvatska nije zakinuta i tako stao u obranu klike iz Bruxellesa, valjda zaboravljajući da on (još) nije predsjednik Europske komisije, već predsjednik hrvatske Vlade, i da treba brinuti za hrvatske interese, a račune polagati hrvatskim građanima'', priopćili su.

U SDP-u prozivaju Plenkovića da su na pismu u Vladi ''nadopisali ime Andreja Plenkovića i njegov potpis''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 24 mrtvih Širi se zaraza: Broj novooboljenih u Srbiji ne pada ispod 4000

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija objavila video Htjeli preko granice sa 73 paketa marihuane, spriječio ih policijski pas Lily

''Nije li sramotno da javnost uporno mora podsjećati Andreja Plenkovića koji je njegov posao i da je glavna zadaća Vlade briga o hrvatskim građanima i njihovim interesima? Zar naša Vlada doista nije u stanju sama osmisliti i poduzeti nešto čime će pomoći ljudima ove zemlje, već uvijek moramo biti na začelju i slijediti druge? Sitni političko-ulizivački interesi jednog pojedinca ne smiju biti iznad prava naših sugrađana na cjepivo, prava na zdravlje. Prava na život'', izjavili su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene