Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd

S potvrdom o cijepljenju slobodno u susjednu zemlju, ali za povratak u Hrvatsku treba negativan test

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijepljenje protiv koronavirusa štiti od razvoja težih oblika COVID infekcije, ali i omogućava ulazak u neke zemlje.

Prema uputama na stranici koronavirus.hr, hrvatski državljani koji predaju potvrdu o cijepljenju pri ulasku u susjednu Sloveniju u tu državu mogu ući bez upućivanja u samoizolaciju i bez negativnog testa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve ide prema planu Čini se da smo se konačno pokrenuli, u Hrvatskoj cijepljena svaka treća osoba: HZJZ objavio gdje je najviše cijepljenih prvom, a gdje drugom dozom Slika nije dostupna Komentirao i manjak radiologa Cijepljeno 25 posto stanovništva, Beroš od ranog jutra cijepio na Velesajmu: "Čast mi je što sam mogao osobno doprinijeti"

Potvrdom trebaju dokazati da je prošlo najmanje 7 dana od primanja druge doze cjepiva BioNTech/Pfizer, dvostruko duže od primanja druge doze Moderne i najmanje 21 dan od primanja druge doze AstraZenecina cjepiva.

Dakle, ako ste među takvima cijepljenje vam je otvorilo praktički slobodan prelazak granice. Ali, što je s povratkom u Hrvatsku? Tu se stvari malo kompliciraju jer i dalje pri povratku trebate predočiti negativan test ili ići u samoizolaciju. Ovaj apsurd provjerili smo s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Odgovor koji smo primili prenosimo u cijelosti.

"Prema sadašnjim uputama treba se testirati pri povratku, ali vjerojatno će se i to promijeniti", stoji u odgovoru.

Kada bi se takva uputa trebala promijeniti nismo doznali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene