Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI BROJ ZARAŽENIH

Ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije otkrio kada bi se mogli vidjeti rezultati lockdowna koji je od danas na snazi

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić razgovarala je s ravnateljem NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimirom Mićovićem o tome kad bi se mogli vidjeti rezultati mjera županijskog lockdowna, koji je na snazi od danas.

Ravnatelj NZZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović kazao je kako bi županijski lockdown kroz dva tjedna trebao pokazati pozitivan učinak. ''To je još uvijek visoka transmisija zaraženih, ali manja je u odnosu na prethodna dva tjedna. Nadamo se da ćemo za 14 dana imati pad broja hospitaliziranih i mrtvih'', istaknuo je Mićović.

Neke trgovine u Primorsko-goranskoj županiji rade, neke ne. ''Gledali smo gdje su mjesta okupljanja koja privlače ljude. U tom slučaju, kupovina robe i obuće je atraktant za ljude na temelju anamneza i načina zaražavanja'', pojasnio je Mićović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U izolaciji je HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika pozitivan na koronavirus

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAPACITETI POPUNJENI Nikad toliko pacijenata koji se liječe od COVID-a u rječkom KBC-u: ''Mnogo brže pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom razvijaju teži oblik bolesti''

I kod škola je tako. ''Mi nismo bili najstroži u tom dijelu. Sigurno je da su gradske škole mjesto produženog boravka. Imate djece koja moraju biti u školi. To su rizici, ali ćemo se bolje moći fokusirati na te škole i mjesta'', istaknuo je ravnatelj NZZJZ-a.

 Više o koronavirusu u Primorsko-goranskoj županiji pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene