Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKUŠAJ STABILIZACIJE PANDEMIJE

Svi na godišnji: Putin će prvih deset dana svibnja proglasiti neradnima da pokuša suzbiti širenje koronavirusa

Vladimir Putin (Foto: Dnevnik.hr)
Vladimir Putin (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u petak da će u svibnju deset dana biti neradni u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa, koja se po službenim podacima polako smiruje.

"Ako mislite da je to potrebno, danas ću potpisati ukaz" o tim neradnim danima, rekao je u televizijskoj debati, odgovarajući na pitanje šefice ruske agencije za zdravlje koja smatra da bi to omogućilo stabiliziranje pandemije.

Neradni dani trajali bi od 1. do 10. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 24 dana Aleksej Navaljni prekinuo štrajk glađu, poznat i razlog: ''Ostvarili smo ogroman napredak''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odlučeno je Njemačka neće ograničiti upotrebu Johnson&Johnsona: Pojava ugrušaka 10 puta manja nego kod AstraZenece

Po direktorici ruske agencije za zdravlje Rospotrebnadzor, Ani Popovoj, pandemija u Rusiji popušta, no zadnjih tjedana nešto sporije.

"Praktički stagniramo i u određenom broju regija postoji tendencija koja ukazuje da bi se situacija mogla zakomplicirati", dodala je.

Po njezinu mišljenju, deset neradnih dana smanjilo bi kretanje građana i time i širenje virusa.

Putin je u srijedu rekao da planira postići kolektivni imunitet u zemlji na jesen, pozdravivši u svojem velikom godišnjem govoru znanstveni "proboj" svoje zemlje u razvoju triju cjepiva protiv covida-19.

No cijepljenje sporo napreduje jer su Rusi puni nepovjerenja u cjepiva.

Podaci o smrtnosti od COVID-19 u Rusiji jako se razlikuju ovisno o izvoru.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 2 2529 novozaraženih Beroš: "U jednom danu cijepljeno više od 20.000 ljudi." Dramatično stanje u Istri, provjerili smo zašto je čak 65 posto zaraženih u bolnici

Pročitajte i ovo Miro Čalušić - 3 PREVARIO MNOGE LJUDE Presedan u hrvatskom pravosuđu - sudit će se preminulom čovjeku: ''Kao da gledam neku tursku sapunicu i taman kad mislimo da je kraj, ponovno počne''

Vlada je u petak priznala 107.501 smrtnih slučajeva, a agencija za statistiku Rosstat je objavila da je do kraja veljače bilo najmanje 224.000 umrlih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene