Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio povijesti

Prva bočica cjepiva za koronavirus i šprica postali muzejski izložak: ''Ne svjedoče samo o velikom znanstvenom postignuću, nego su i simbol nade milijuna ljudi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bočica u kojoj je bila prva doza cjepiva protiv COVID-a koju je pacijentica u Sjedinjenim Državama primila 14. prosinca 2020. završila je u Nacionalnom muzeju američke povijesti u Washingtonu, u okviru prikupljanja predmeta povezanih s pandemijom.

Newyorška bolnica Northwell - čija je zaposlenica Sandra Lindsay bila prva osoba u SAD-u koja je primila cjepivo - donirala je muzeju bočicu iskorištenog Pfizer/BioNTechova cjepiva, špricu, potvrdu o cijepljenju i radno odijelo koje je medicinska sestra nosila toga dana, piše muzej na svojoj mrežnoj stranici.

"Ovi predmeti koji su postali dio povijesti ne svjedoče samo o velikom znanstvenom postignuću (u suzbijanju pandemije), nego su i simbol nade milijuna ljudi pogođenih valovima krize uzrokovane pandemijom", rekla je Anthea Hartig, ravnateljica muzeja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom iduća dva tjedna Dodatnih 4 milijuna doza Pfizerova cjepiva stiže u EU: Namijenjeno je borbi protiv širenja mutiranih varijanti

Pročitajte i ovo Lada Zibar - 2 Zaprimljene prijave Što se događa s prijavama o cijepljenju preko reda? Predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku pojasnila koje su moguće kazne: "To je procedura"

Od svih zemalja svijeta SAD ima najveći broj umrlih i zaraženih u apsolutnoj vrijednosti, s više od 528.000 umrlih i više od 29 milijuna zaraženih, navodi sveučilište Johns Hopkins.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene