Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeteće korona brojke

Susjedi ponovo bilježe dramatične brojke, danima imaju više od 7000 novozaraženih: Sve češće obolijevaju djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S 34 smrtna slučaja i više od 7500 novozaraženih brojke u Srbiji prijete da u četvrtom valu dosegnu rekorde u dosadašnjem tijeku pandemije dok vlasti pokušavaju oživjeti kampanju cijepljenja u kojoj je dosad imunizirano tek nešto više od polovice odraslog stanovništva.

Dosad najveći broj zaraženih na dnevnoj razini registriran je 1. prosinca 2020. godine - 7999, a najviše umrlih u jednom danu bilo je 4. prosinca, njih 69. Od 14. rujna statistika pokazuje da je svakog dana više od 7.000 novozaraženih, a broj umrlih u petak je premašio 30 na dnevnoj razini.

Uz sve više potvrđenih slučajeva zaraze, raste i broj hospitaliziranih u Srbiji. Crvene bolničke zone sve su punije oboljelih i u covid sustav vraćaju se bolnice koje su se prethodnih nekoliko mjeseci vratile redovitom režimu rada. Stručnjaci upozoravaju da raste i broj djece zaražene koronavirusom.

Pročitajte i ovo Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti \ Na presici Stožera Markotić oštro o nepridržavanju mjera u školama: "Oni koji se žele igrati liječnika - nek si kupe lutku, plastične slušalice i plastičnu špricu"

U petak su prijavljena 34 smrtna ishoda covida-19 za posljednja 24 sata, a gotovo svaki četvrti testirani uzorak od četvrtka do petka bio je pozitivan na korona virus.

Provedeno je 26.127 testova, a registrirana su 7.572 nova slučaja infekcije, pokazuju podaci službene stranice ministarstva zdravlja covid19.rs. Na bolničkom liječenju su danas 4.054 osobe, a 163 ih je respiratorima.

Od početka epidemije prijavljeno je 5.368.692 testiranih uzorka i potvrđeno 853.686 slučajeva zaraze, a služeno je registrirano 7.698 umrlih od posljedica zaraze korona virusom.

Stopa smrtnosti i dalje je ispod jedan posto na razini ukupne populacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene