Obavijesti Video Pretražite Navigacija
virus se proširio

Plenković bio i pokraj zaraženog Ivaniševića, a ne planira se opet testirati: Markotić objasnila tko je ugrožen

Goran Ivanišević objavio da je pozitivan na koronavirus, a i s njim se u Zadru družio premijer Andrej Plenković, no on se ne planira ponovno testirati.

Hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević na trećem je testu na koronavirus saznao da je zaražen.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Budući da se i s njim na turniru u Zadru družio premijer Andrej Plenković, postavilo se pitanje hoće li se ponovno testirati. ''Želim Goranu brz oporavak'', rekao je predsjednik Vlade i ponovio da se s tenisačima družio dvije do tri minute bez bliskog kontakta. ''Razumijem želju SDP-a i krajnje desnih opcija da bi bilo super da odem u samoizolaciju, ali tenisači su se u Zadru družili danima, a ja dvije do tri minute'', odgovorio je na pitanje hoće li se ponovno testirati.

Dodao je da se konzultira s epidemiolozima, a ne nadriliječnicima. ''Nisam uradi sam, konzultiram stručnjake, ako predlože, testirat ću se'', rekao je Plenković. Na pitanje što će biti ako se na kraju pokaže da je ipak pozitivan odgovorio je da je to hipotetsko pitanje.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić objasnila je da će se ispitati samo kontakti Ivaniševića u posljednjih 48 sati jer raniji kontakti, tako i oni na turniru u Zadru, nisu ugroženi.

Premijer se na Adria Touru u Zadru susreo i s Novakom Đokovićem, pozdravio šakom, malo dotaknuo rame, ali epidemiolozi su rekli da to nije bliski kontakt, pa premijer nije u samoizolaciji nego putuje Hrvatskom u kampanji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene