Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 18 štićenika

Policija završila izvide u splitskom Domu za starije i nemoćne, slučaj preuzeo DORH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija u petak je Općinskom državnom odvjetništvu poslala posebno izvješće nakon što su dovršili izvide u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u koji je početkom travnja ušao koronavirus, nakon čega je 18 štićenika preminulo.

"Točno je da smo danas završili izvide te o mjerama i radnjama koje smo proveli tijekom tih izvida izvijestili u posebnom izviješću Općinsko državno odvjetništvo", kratko je kazala Željka Radošević iz splitske policije.

Pročitajte i ovo Blaženko Boban devet novozaraženih Preminulo još dvoje korisnika iz splitskog Doma za starije, župan apelirao na vjernike: "To je ludost, prijatelji" Slika nije dostupna zašto nisu odveli roditelje? Ispovijest sestre iz splitskog doma za starije: "Kod nas je higijena kao u klinici Schwarzwald, očito su problem bili ljudi izvana"

Dodala je da je za slučaj sada nadležno državno odvjetništvo.

Općinsko državno odvjetništvo je točno prije mjesec dana splitskoj policiji naložilo da provode izvide i utvrde što se točno događalo u epidemiji koronavirusom u Domu za starije i nemoćne osobe iz kojeg je do danas preminulo 18 štićenika.

Inspekcije dvaju ministarstava - za zdravstvo te demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku utvrdile su da nema odgovornih za prodor virusa u dom pa tako ni za preminule štićenike već je, po njima, za to kriv virus.

Dramatična noć u Domu za starije i nemoćne osobe dogodila se 7. travnja kada je 50 štićenika prebačeno sanitetskim kolima u KBC Split, na lokalitet Križine gdje je COVID bolnica.

Do danas ih je hospitalizirano ukupno 68, uglavnom nepokretnih ili slabije pokretnih bolesnika, od kojih je preminulo njih 18. Ostali dio štićenika je samoizoliran u makarskoj Biokovci.

Zbog velikog broja umrlih i zaraženih korisnika splitskog Doma za starije oporbeni SDP najprije je zatražio smjenu ravnatelja Ivana Škaričića, bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Omiša, a potom i opoziv potpredsjednika Sabora Ante Sanadera koji je i predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a. Vladajuća stranka odbacila je prozivke i SDP-ov zahtjev nazvala politikanstvom. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene