Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplja zabava

Podnio ostavku nakon što se s drugim političarima ilegalno zabavljao u pubu: ''Bilo je nekoliko čaša vina i pivo u srijedu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativni čelnik u velškom parlamentu Paul Davies podnio je ostavku nakon što je viđen kako pije s drugim političarima u Seneddu, nekoliko dana nakon zabrane alkohola u pubu. Darren Millar također je najavio da odstupa.

Viđeni su kako piju početkom prosinca, četiri dana nakon zabrane za pubove koji poslužuju alkohol u svojim prostorijama. Paul Davies je rekao da odstupa ''zbog stranke, zdravlja i savjesti''.

''Jednostavno ne mogu nastaviti obnašati dužnost'', kazao je, dodajući kako će otići s ''trenutačnim učinkom''. Obojica će ostati članovi Senedda.
Treći član Senedda, Alun Davies iz laburista, također se ispričao i njegova stranka ga je suspendirala.

Priopćavajući kako podnosi ostavku, Davies je tijekom incidenta kazao kako su on i njegove kolege održavali distancu, dodajući da ''nije bilo pijanstva ili nereda''. Kazao je kako je poštivao sva pravila. ''Ono što smo učinili bilo je uzimanje alkohola uz obrok koji smo zagrijali u mikrovalnoj pećnici, dok je u utorak bilo nekoliko čaša vina i pivo u srijedu. Nisam prekršio COVID-19 pravila'', rekao je Davies.

Davies je u petak, kada se konzervativna skupina u Seneddu sastala kako bi razgovarala o incidentu, ponudio ostavku, ali je dobio ''jednoglasnu'' potporu svoje političke skupine da ostane na toj dužnosti. Međutim, smatra se kako je izjava o potpori donesena prije no što su torijevci vidjeli zaključak istrage Senedda, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeno oružje, ilustracija (Foto: MUP) Puška, pištolji, noževi... Prijavili ga zbog prijetnji i kršenja samoizolacije pa mu pretražili kuću i našli arsenal oružja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U restoranu hotela Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti"

Predsjedavajući velške konzervativne stranke Glyn Davies rekao je kako prihvaćaju Paulovu odluku o odstupanju. ''Željeli bismo iskoristiti ovu prigodu da mu se zahvalimo što je bio čelnik Konzervativne skupine u Seneddu'', izjavio je Davies.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene