Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI DAN U DUBROVNIKU

Započelo cijepljenje turističkih djelatnika: "Sada je na svima nama da se odgovornim ponašanjem nađemo na zelenim listama"

Aktualno Galerija Cijepljenje u Dubrovniku - 1 Cijepljenje u Dubrovniku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje u Dubrovniku - 2 Cijepljenje u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Cijepljenje u Dubrovniku - 3 Cijepljenje u Dubrovniku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ana Hrnić Galerija 1/4 >>
Danas je počelo cijepljenje turističkih djelatnika u Dubrovniku, aakcija se nastavlja u idućim danima.

U Dubrovniku je počelo cijepljenje turističkih djelatnika. Svoju dozu cjepiva danas bi trebalo dobiti više od 400 osoba. Nakon Dubrovnika, cijepljenje će se nastaviti i u drugim županijama, najavila je ministrica turizma koja je u posjetu Dubrovniku.

"Ma super, kao da je pčela upekla, valjda ćemo preživjeti. Treba se cijepiti, stručnjaci nisu ludi", komentirao je Miro iz Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Prikupljale potpise za Troskota Incident na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, muškarac fizički napao volonterke Mosta. Grmoja u suzama: "Užasno je to, ne mogu..."

Pročitajte i ovo Vili Beroš BEROŠ SE ISPRIČAO Među prvima se prijavili, a još nisu cijepljeni: S platforme CijepiSe izbrisano nekoliko tisuća ljudi

Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, naglasila je koliko je važno poslati poruku sigurnosti, ''upravo zato je važno da se turistički djelatnici u što većem broju odazovu da se cijepe''. Danas, kada je počela akcija cijepljenja, odazvalo se oko 430 turističkih djelatnika koji će se cijepiti, rekla je Brnjac.

U Dubrovniku je s Anom Hrnić, direktoricom TZ Dubrovnik razgovarao Mario Jurič

U narednim će tjednima pristizati sve više cjepiva pa će razina procijepljenosti turističkih djelatnika biti veća, istaknula je. Kada su u pitanju letovi i dolasci Britanaca, najave su dobre, govori Hrnić, ali sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Velika Britanija uvest će ''sustav semafora'' za putovanja, koji će raditi po principu rangiranja rizika u zemljama, pa će tako zemlje s visokim stupnjem rizika biti crvene, a one u kojima je povoljna epidemiološka situacija - zelene.

''Sada je na svima nama da se potrudimo odgovornim ponašanjem da se nađemo na zelenim listama'', rekla je. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Nije bilo propusta" Nalaz Komore u slučaju nasmrt pretučene djevojčice bit će proslijeđen Državnom odvjetništvu: ''Kada se sve prikupi, moći će se poduzimati određene radnje''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PORUKE IZ KRIŽEVACA Milanović opleo po Plenkoviću: "Čovjek izbjegava zajedničko obilježavanje, sad se pripremite na cirkus u Okučanima"

Danas je u javnost dospijela inicijativa koja bi putnicima sufinancirala cestarinu, ali samo za one koji posjete Dubrovnik. Naime, platili bi autocestu do Ploča, umjesto do svoje krajnje točke putovanja, a to je Dubrovnik.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene