Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknula zaraza

Gore nego u Italiji: Peru ima više od 240.000 oboljelih od koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa te je zabilježivši gotovo četiri milijuna infekcija i 204.000 smrti. Peru, Čile i Brazil posebno su teško stradali posljednjih tjedana.

Peru je u srijedu zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom, nadmašivši time i teško pogođenu Italiju, izvijestila je vlada te južnoameričke države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće preminule U Brazilu više od četiri milijuna ljudi oboljelih od koronavirus, objavljeni zabrinjavajući podaci o smrtnosti zdravstvenih radnika Slika nije dostupna Ipak bolji od ostatka Zapada Zabilježili najmanji broj novozaraženih od kraja srpnja, ali najveći dnevni broj umrlih koji su pozitivni na COVID-19

Peru je, nakon što se pandemija pojavila početkom ožujka, brzo zatvorio svoje građane u karantenu. No, slučajevi zaraze koronavirusom su ipak eksplodirali u svibnju, dostižući i više od osam tisuća novo zaraženih osoba dnevno krajem mjeseca. Od te bolesti umrlo je više sedam tisuća Peruanaca, izvijestila je vlada.

Peru ima drugi najveći broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Latinskoj Americi, iza Brazila, i sedmi najveći na svijetu.

Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa te je zabilježivši gotovo četiri milijuna infekcija i 204.000 smrti. Peru, Čile i Brazil posebno su teško stradali posljednjih tjedana.

Vlada u Peruu produžila je karantenu do 30. lipnja, jer u nekim regijama i dalje raste broj zaraženih. U srijedu su zabilježana 3.752 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Meksiko: 4.930 novih slučajeva zaraze

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su u toj zemlji potvrđena 4.930 nova slučaja zaraze koronavirusom i 770 umrlih od toga virusa.

Time se broj ukupno zaraženih od koronavirusa povećao na 159.993 osoba a njih 19.080 je umrlo. Meksička vlada je priopćila i da je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od potvrđenih slučajeva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene