Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula 82-godišnjakinja

U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, zabilježena tri nova slučaja zaraze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku je u nedjelju umrla još jedna osoba zaražena koronavirusom, a kao i u slučaju jučer četvero umrlih, ponovno je riječ o starijoj osobi, ženi od 82 godine koja je bila onkološki bolesnik i koja je ukupno trinaesti umrli slučaj u Hrvatskoj.

U županijskom Stožeru civilne zaštite kažu da je zaraza potvrđena za nove tri osobe u županiji, koja sada ukupno bilježi 92 oboljelih.

S obzirom na pet smrtnih slučajeva u Osijeku u zadnja dva dana, načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović poručio je kako to treba biti opomena svima u županiji, ali u Hrvatskoj, da je ova epidemija još uvijek vrlo aktivna i može pogoditi bilo koga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio je na respiratoru U Zadru preminula prva osoba oboljela od koronavirusa, riječ je o kroničnom bolesniku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A sad u samoizolaciju Sletjeli u Zagreb: Čak 148 hrvatskih državljana vratilo se iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske

Ivanović je izvijestio kako je danas održan sastanak s predstavnicima Grada Osijeka, koji kao najveći grad u Slavoniji iziskuje više angažmana, s ciljem ograničavanja kretanja i drugih mjera na čemu će se intenzivno raditi idućih dana.

Čelnicima lokalnih stožera poručio je kako se od njih očekuje provedba odluka Nacionalnog i županijskog Stožera Civilne zaštite, odnosno da trebaju maksimalno pojačati mjere ograničenja kretanja, opreza i sigurnosti, ali ne pod uvjetom da na ovom području život stane.

U osječkom KBC-u smješteno je 27 osoba, od toga 22 na Klinici za infektologiju i pet na respiratoru. U Našicama su i dalje četiri osobe pozitivne na koronavirus.

Šest slučajeva kršenja samoizolacije

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić kazao je kako su Zavod i osječki KBC u subotu testirali 130 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna, dva iz Osijeka i jedan iz Višnjevca.

Pandžić je rekao kako su od tri novooboljele osobe dvije bile u samoizolaciji u kojoj se nalazi 15 osoba koje su s njima bile u kontaktu, pa su u županiji ukupno u samoizolaciji 462 osobe.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece izvijestio je kako je policija u protekla 24 sata zaprimila sedam dojava o kršenju samoizolacije, a u šest slučajeva to je i potvrđeno - pet u Osijeku i jedan u Našicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene