Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''U velikom problemu''

Orbanova kritika Europskoj uniji: ''To je jasan pokazatelj da nešto nije u redu. Zaribali su''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bruxelles je ''zaribao'' nabavku cjepiva protiv koronavirusa, rekao je u nedjelju mađarski premijer Viktor Orban, dodavši da bi njegova država bila ''u velikom problemu'' da nije sama naručila cjepiva s istoka.

Dok je Izrael ''skoro pa gotov'' s cijepljenjem svoje populacije, a Ujedinjeno Kraljevstvo je na 30-40 posto, u Europskoj uniji je prosječno cijepljeno 6,8 posto stanovnika, rekao je Viktor Orban za državni radio Kossuth, a prenijela mađarska novinska agencija MTI. ''To je jasan pokazatelj da nešto nije u redu'', rekao je mađarski premijer.

''A to nije političko pitanje ili optužba niti nekakva antipatija prema EU-u ili briselskim birokratima, nego činjenice. Tako je kako je: zaribali su'', dodao je Orban, a prenosi mađarska novinska agencija MTI.

Naglasio je da u proteklim tjednima količine cjepiva koje je EU naručio ili nisu došle ili su stigle u smanjenom broju. Rekao je i kako su se članice EU-a dogovorile o proporcionalnoj distribuciji cjepiva, no da se to ne provodi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Panika u susjedstvu U strahu od britanskog soja uveli još strože mjere: "Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skočio broj zaraza U još jednoj susjednoj zemlji počinju cijepiti kineskim Sinopharmom, stiže im ukupno 5 milijuna doza

''Vidimo da neke države dobivaju više, a neke manje''. Zaključio je i kako bi Mađarska bila ''u velikom problemu'' da nije naručila 3,5 milijuna cjepiva iz Kine i Rusije, pa je dosad cijepila 500 tisuća ljudi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene