Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova opća karantena?

U ovom europskom gradu čak 39 posto zaraza je britanskim sojem: ''Situacija je alarmantna''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gilles Pialoux, stručnjak za zarazne bolesti iz pariške bolnice Tenon, u srijedu je rekao da 39 posto slučajeva u tom gradu i okolici otpada na britanski soj.

''Situacija je alarmantna'', rekao je Gilles Pialoux za televiziju BFM te dodao da iz zdravstvene perspektive ne vidi kako Francuska može izbjeći novu opću karantenu, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali Slika nije dostupna Testom protiv koronavirusa Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu

Zarazniji sojevi koronavirusa stigli su u Francusku, no njihovo širenje nije toliko brzo koliko se prvotno vjerovalo, rekao je u srijedu Bruno Lina, stručnjak za viruse i član znanstvenog savjeta vlade.

''Zasad imamo osjećaj da je dolazak ovih sojeva dijelom usporen'', rekao je Lina za radiopostaju France Inter. Dodao je da južnoafrički soj virusa trenutačno predstavlja između 2 i 3 posto ukupnih slučajeva zaraze u Francuskoj.

Francuska je dan ranije imala 18.870 novih slučajeva zaraze i 508 umrlih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene