Obavijesti Video Pretražite Navigacija
liječio se više od mjesec dana

Od koronavirusa preminuo liječnik (37) iz Banje Luke koji je radio s najtežim pacijentima: "Spasio je brojne živote, ali svoju bitku je izgubio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik iz Banje Luke zarazio se od pacijenata kojeg je liječio. Njegova bitka s bolesti COVID-19 trajala je više od mjesec dana, a bio je i na respiratoru. Iza njega je ostala trudna supruga i dvoje djece.

Liječnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) preminuo je nakon više od mjesec dana borbe s koronavirusom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KORONA SKEPTIK Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera Slika nije dostupna Iz HALMED-a potvrdili Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje: Istražuje se smrt 33-godišnje osobe koja je preminula 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom

"Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog liječnika, te što su imali priliku da sa njim surađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio", piše u priopćenju ove ustanove, prenosi portal nezavisne.com.

Pekija je iza sebe ostavio trudnu suprugu i dvoje djece.

Liječnik je bio na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te se zarazio od pacijenta kojeg je liječio. U više od mjesec dana borbe s bolesti COVID-19, 18 dana je bio na respiratoru.

"Dr Marko Pekija. Ljudina. Liječnik intenzivne njege UKC. Liječio je nesebično mnoge zaražene i teške pacijente. Zakačio ga je Covid od pacijenta i sam je proveo 18 teških dana na svojoj klinici na NIV respiraciji. Već je dvaput negativan, oporavak napreduje, a čeka treće dijete", objavio je prije gotovo mjesec dana na Twitteru dr. Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC-a zajedno s fotografijom na kojoj je s Pekijem.

 

 

Marko Pekija rođen je 8. rujna 1983. godine u Banjaluci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 8. kolovoza 2013. godine. U Klinici intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske počeo je raditi 1. ožujka 2019. gdje je dobio specijalizaciju iz pulmologije, piše portal nezavisne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene