Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PROBLEMI ZA SUSJEDE

Iako su cijepili više od 1,2 milijuna ljudi, sada bilježe nagli porast broja zaraženih: Krizni stožer objavio da razmišljaju o novom pooštravanju mjera

Masovno cijepljenje u Srbiji - 1
Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Srbija u četvrtak, već drugi dan zaredom, bilježi više od 3000 novozaraženih koronavirusom, a Krizni stožer nagovijestio je mogućnost da na sjednici u petak postroži mjere, što bi moglo značiti skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, te dodatnu kontrolu i oštrije kazne za prekršitelje.

Stožer je na sjednici u srijedu bio podijeljen između potreba gospodarstva i obveza prema javnom zdravlju, te je odluka izostala, ali je najavljeno da će dodatne mjere biti neophodne.

Zdravstveni dio Kriznog stožera drži da bi trebalo "presjeći" i na pet dana zatvoriti sve ugostiteljske lokale, dok gradske vlasti u Beogradu, koji je i dalje središte zaraze s više od tisuću slučajeva dnevno, inzistiraju da bi to potaknulo ekonomske, pa i socijalne, probleme s prihodima i brojem zaposlenika.

Pročitajte i ovo Izgorjeli dom za umirovljenike u Andraševcima "Zelena oaza" Ravnateljica doma u kojem je izgorjelo šestero umirovljenika: "Ne osjećam se krivom"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nakon izložbe Milanović o izboru predsjednika Vrhovnog suda: "Travestija, bijedna gluma gdje si stavljamo periku i štikle i glumimo natječaj, a nemamo ga"

Grad Beograd se protivi skraćenju radnog vremena jer ne vidi ni medicinske ni ekonomske razloge da se takva odluka donese, izjavio je u četvrtak zamjenik gradonačelnika srbijanske prijestolnice Goran Vesić za TV Pink, ocijenivši kako "nije bit u tome koliko će trajati radno vrijeme već koliko će restorani poštivati epidemiološke mjere".

Nagli skok boja zaraženih posljednjih dana dovodi se u vezu s povratkom tisuća ljudi sa skijanja iz zimskih centara na Kopaoniku i Zlatiboru, gdje su kafići i restorani mimo kontrole radili do kasno u noć, s mnogo više gostiju po ukupnoj površini lokala nego je to dopušteno važećim mjerama.

Prema podacima u četvrtak, u posljednja 24 sata koronavirus je u Srbiji odnio još 15 žrtava, a među 15.074 testirana uzorka potvrđeno je 3.588 novih zaraza, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

U bolnicama su 3.832 pacijenata oboljela od COVID-19, od kojih 153 treba respiratore.

Koronavirus prvi put je potvrđen u Srbiji 6. ožujka 2020. godine, a testiranjem 2,9 milijuna uzoraka registriran je 449.901 slučaj zaraze zaraženi, dok je umrlo ukupno 4.398 oboljelih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna večeras u provjerenom Zbog prijave nezakonitih legalizacija objekata načelniku Milne na Braču prijete smrću: "Još samo jednom progovori, zakopat ćeš i dijete u crnoj rupi"

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 1 TRESLO 4,1 PO RICHTERU Kamera zabilježila trenutak potresa kod Dubrovnika: Bilo je kratko, ali jako

Srbija je dosad cijepila više od 1,2 milijuna ljudi, od toga je oko 400 tisuća dobilo i drugu dozu cjepiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene