Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO RESTRIKCIJE ZA PUTNIKE

Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar zdravstva Jens Spahn predviđa da će nestašica cjepiva protiv koronavirusa potrajati do travnja.

 ''Mi polazimo od toga da će nestašica cjepiva potrajati još najmanje deset teških tjedana'', rekao je Spahn.

On je preporučio sastanak predstavnika savezne i pokrajinskih vlada s predstavnicima proizvođača cjepiva kako bi se dogovorili o ciljevima i daljnjim koracima u procesu cijepljenja u Njemačkoj.

Trenutno postoje problemi s isporukom cjepiva marke Pfizer/BionTech, ali i cjepiva kompanije AstraZeneca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviše zaraženih i mrtvih u Europi Nakon ublažavanja mjera za Božić i Novu godinu, epidemija se kod njih ponovno razbuktala: "Situacija nije loša, nego je užasna"

Ministar Spahn je trenutno na udaru kritika zbog toga što se cijepljenje u Njemačkoj ne provodi željenom brzinom.

Dnevnik Bild je nestašicu cjepiva u četvrtak nazvao „skandaloznom“ i kao glavnog krivca naveo Spahna kojem se predbacuje pogrešna taktika u nabavljanju cjepiva.

U Njemačkoj su do sredine veljače na snazi oštre mjere zatvaranja. U četvrtak je središnji epidemiološki institut Robert Koch zabilježio 17.553 novih slučajeva, što je oko 3.000 manje nego prije tjedan dana.

Sedmodnevna incidencija je po prvi put od listopada pala ispod vrijednosti od 100. Cilj vladinih mjera je smanjenje incidencije ispod 50.

Spahn je ocijenio ohrabrujućim što u Njemačkoj pada broj zaraženih, najavivši da će škole i vrtići biti prvi koji će se otvoriti po okončanju potpunog zatvaranja 14. veljače.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković ništa od kave za van Na Vladi predstavljeno koje se mjere popuštaju od 1. veljače, Plenković: ''Vrijeme je za signal optimizma, ali i opreza''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzroci kašnjenja isporuke Tražila Europska komisija: Inspekcija ušla u proizvodni pogon cjepiva AstraZenece

Njemačka se sprema uvesti restrikcije za putnike iz Britanije, Brazila i Južne Afrike, kazao je u četvrtak ministar unutarnjih poslova, u situaciji kada raste zabrinutost zbog novih sojeva virusa koji su zarazniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene