Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničena i brzina trčanja

Loše vijesti za vježbače koji vole glazbu u teretani, dozvoljene samo određene pjesme: ''Kako to kontrolirati?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni posjetitelji teretana žele dobru glazbu dok treniraju, no u Južnoj Koreji glazbene su se mogućnosti znatno smanjile po novim COVID-19 pravilima.

Standardnim ograničenjima poput fizičkog razmaka, Južna Koreja dodala je zahtjev da teretane ne puštaju glazbu bržu od 120 otkucaja u minuti (bpm) tijekom grupnih vježbi, poput aerobika.

Zdravstveni dužnosnici kažu kako se time želi spriječiti prebrzo disanje ili prskanje znoja na druge ljude, a istovremeno se izbjegava potpuno zatvaranje teretana, kao u prethodnim valovima.

Pravilo su ismijali neki opozicijski zastupnici, nazvavši ga besmislenim, a vlasnici teretana smatraju da ona nije učinkovita i da ju je teško provoditi. Za Kanga Hyun-kua, vlasnika teretane u sjevernom Seulu, slaganje popisa brzih K-pop pjesama bila je jutarnja rutina.

Pročitajte i ovo Teretana (Foto: Screenshot) Što to izvode? Njihov entuzijazam u teretani je zarazan, no nitko ih ne bi trebao oponašati

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otvorio unatoč zabrani Vlasniku teretane određena kazna: Klarić mora platiti 30 tisuća kuna, teretana mu zapečaćena, a prijeti mu i zatvor

"Brojni ljudi danas nose vlastite slušalice i mobitele, pa kako možemo kontrolirati njihove popise pjesama?", zapitao se. Vlada je u ponedjeljak nametnula najvišu razinu epidemioloških restrikcija u Seoulu i obližnjim pokrajinama.

Pravila također ograničavaju brzinu trake za trčanje na maksimalnih šest km/h, zabranjuju upotrebu tuševa u teretanama i ograničavaju stolnoteniske mečeve na dvije osobe.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene