Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Prizore redova nećemo gledati

Nakon skandala u HNK otkazane izvedbe Orašara: "Zdravlje naših umjetnika nam je na prvom mjestu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine ispred zagrebačkog HNK nećemo gledati redove za kupnju ulaznica za popularni balet Orašar P.I. Čajkovskog.

Iz HNK su poručili kako zbog epidemiološke situacije koja im ne dopušta izvođenje kompleksnijih scensko glazbenih formi do daljnjega neće prikazivati popularan balet. 

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

"Iznimno nam je žao da u prosincu gledatelji neće moći uživati u jednoj od naših najgledanijih predstava, ali briga za zdravlje naših baletnih umjetnika nam je u prvom planu", poručuju iz HNK te dodaju kako će onima koji su karte kupili preko interneta novac automatski biti vraćen. 

Oni koji su kupili ulazlnice na blagajni za povrat novca moraju doći osobno na blagajnu kazališta.

Odluka o ukidanju jedne od najpopularnijih predstava HNK dolazi nedugo nakon skandala koji potresa nacionalnu kazališnu kuću.

Podsjetimo, djelatnici Opere HNK u studenom su u anonimnom pismu upućenom medijima ustvrdili da Uprava te kazališne kuće ne provodi epidemiološke mjere te da se širi zaraza COVID-a 19. Uprava kazališta odbacila je optužbe ustvrdivši da su od službenog proglašenja pandemije poduzimane sve predviđene mjere te da su sva postupanja bila u skladu s preporukama, a optužbe za nepridržavanje mjera i nesuzbijanje i širenje zaraznih bolesti ocijenjene su zlonamjernima.

Nakon smrti dugogodišnjega člana Zbora HNK Zagreb Ante Topića, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi podnio je kaznenu prijavu protiv intendantice HNK-a u Zagrebu Dubravke Vrgoč tvrdeći da je do zaraze došlo zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek ocijenila je zlonamjernima tvrdnje da je intendantica nehajem skrivila smrt Ante Topića te je apelirala da se prestanu u javnost plasirati poluinformacije. Naglasila je kako se tom problemu pristupilo vrlo ozbiljno, te su od HNK-a Zagreb zatražena očitovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene