Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BROJ BI MOGAO I RASTI

U Austriji zabilježena najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom nakon povratka mladih s festivala na Zrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom zabilježeno je u Austriji nakon povratka s festivala "Austria goes Zrće" na Pagu, priopćili su u srijedu zdravstveni uredi nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Nakon povratka s festivala "Austria goes Zrće" na Pagu, iz Austrije stižu podaci o novozaraženima. Prema tim informacijama, u Gornjoj Austriji je zabilježeno 18, u Donjoj 38, u Salzburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se nedvojbeno zarazile koronom tijekom festivala "Austria goes Zrće", koji se od 17. do 24. srpnja održavao na plaži Zrće na Pagu.

Pročitajte i ovo Ilustracija "STANIMO TOME NA KRAJ" Smrt poznate liječnice koja je promovirala cijepljenje protiv korone šokirala susjede: "Ti ljudi su je plašili, prijetili joj..." Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Brojke iz saveznih pokrajina Beč, Gradišće i Voralberg još nisu dostavljene. Zdravstveni uredi smatraju da bi broja zaraženih mogao biti mnogo veći.

Na festival je iz Austrije doputovalo više od 19 tisuća osoba, većina njih u vlastitim automobilima ili autobusima, priopćio je ured za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija.

Savezna pokrajina Salzburg je sve goste festivala pozvala da se testiraju bez obzira na simptome.

U Koruškoj je koronavirus zabilježen i kod dva turista koji su boravili u Novalji, ali nisu prisustvovali festivalu na Zrću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene