Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ograničenja ostaju na snazi

Nakon porasta broja hospitaliziranih: Nizozemska ipak odgodila popuštanje mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska vlada u subotu je obustavila planove daljnjih popuštanja mjera u pandemiji covida-19 jer se zemlja nastavlja boriti s visokim stopama zaraze.

Nizozemska je planirala popustiti ograničenja za objekte na otvorenom - uključujući zoološke vrtove, zabavne parkove i sportske objekte od 11. svibnja, no datum će ipak pomaknuti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Prema novinskoj agenciji ANP, idući datum koji će se razmatrati je 18. svibnja.

Vladina odluka uslijedila je nakon upozorenja njezinog znanstvenog savjetodavnog vijeća za koronavirus zbog porasta hospitaliziranih pacijenata s covidom-19.

Sedmodnevna incidencija zaraze na 100.000 stanovnika trenutno je iznad 300 u Nizozemskoj.

U srijedu je ta zemlja s oko 17 milijuna stanovnika počela popuštati mjere prvi put od uvođenja strogog zatvaranja u prosincu.

Ukinut je noćni policijski sat, trgovine ponovno mogu dopustiti ulazak kupaca bez prethodne najave, a restorani smiju posluživati goste na otvorenom uz pridržavanje strogih higijenskih mjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene