Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad ćemo mi tako?

Epidemiolozi o Eurosongu: "Moramo priznati da ne možemo mirno gledati ta okupljanja velikog broja bez fizičkog razmaka"

Aktualno Galerija +0 Pulska Arena Galerija 1/1 >>
Eurosong je otvorio novo pitanje - ublažavanja mjera i povratka publike u dvorane, na stadione i koncerte. Nakon što su kadrovi publike na Eurosongu sinoć obišli svijet, doznali smo gdje i kad možemo očekivati publiku i u Hrvatskoj.

Publika i natjecatelji na Eurosongu bez distance i maski. U dvoranu se moglo s negativnim testom. Pratili su sve i naši epidemiolozi. ''Mi moramo priznati da ne možemo mirno gledati ta okupljanja velikog broja bez fizičkog razmaka, bez maski. Rizik je manji, no još uvijek postoji mogućnost da se osoba zarazi'', istaknula je Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a.

A pred nama je ljeto puno velikih događanja koja privlače publiku.
Do nogometnog EURA manje je od 20 dana. Igra se u 10 država, pa je i toliko različitih protokola. Loša vijest za Hrvate - za utakmicu s Englezima na 25 posto kapaciteta stadiona morat će se proći najstroža pravila na prvenstvu.

''Ograničavajuća okolnost je da Engleska ima 10-dnevnu karantenu koju navijači moraju proći da bi se pojavili na utakmici, ali bez obzira na to, mi se nadamo da će Hrvatska imati jasnu i glasnu podršku na Wembleyju'', kazao je Željko Bulić iz udruge navijača Mi Hrvati.

Nakon Eura - Olimpijske igre. U publici samo domaći navijači, a Japanci prosvjeduju zbog straha od zaraze. A u Hrvatskoj - sve oči uprte u Stožer i najavljeno popuštanje mjera.

Dnevnik Nove TV doznaje - bit će puno događaja s publikom. Među njima i lani otkazani ATP turnir u Umagu. ''Protokoli ATP-a se puno više odnose na tenisače nego na posjetitelje. Za broj posjetitelja i uvjete na kojima će oni moći boraviti na turniru u Umagu su zapravo ključne lokalne mjere'', rekao je Tomislav Poljak, direktor organizacije ATP Umag.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NARUŠAVALI JAVNI RED I MIR Stotinjak mladih slavilo izbornu pobjedu na makarskom području: Vikali su i omalovažavali policajce

Pročitajte i ovo Probni korona party - 1 REZULTATI ZA SEDAM DANA Dobar provod na jedinom dozvoljenom tulumu u državi: ''Lijep je osjećaj tako se družiti, rizik postoji, ali mi smo cijepljeni''

O njima ovisi i Pula Film festival koji je već dobio zeleno svjetlo. ''Prošle godine smo mogli to učiniti sa 1500 posjetitelja bez radionica, bez dodatnih događanja, bez glazbe bez domjenaka. Nadamo se da će to ove godine možda biti nešto blaže'', nada se Gordana Restorović.

U Šibeniku brojni koncerti na tvrđavi sv. Mihovila. U prodaji karte za 50 posto kapaciteta. Hladno pivo i Silente već su rasprodani. U Dubrovniku se pripremaju za Ljetne igre. Lani na trećini kapaciteta. ''Kako čujemo zadnjih dana u najavama, posve je izgledno da ćemo ovo ljeto imati i pune kapacitete, naravno uz određene uvjete'', kazala je Karla Labaš.

Kao uvjet spominju se i COVID putovnice. Većina organizatora tvrdi - to bi olakšalo praćenje posjetitelja, ali i stvorilo probleme ako oni koji nisu još procijepljeni krenu tražiti povrat novca.



 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene