Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pridržavali se mjera?

Na misi u Frankfurtu zarazilo se 107 ljudi: "Jedna osoba je u bolnici, situacija je pod kotrolom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 107 ljudi zarazilo se koronavirusom na misi u baptističkoj zajednici u Frankfurtu, objavio je u nedjelju lokalni ministar zdravstva.

Do zaraze je vjerojatno došlo na misi prije dva tjedna. Zajednica je priopćila kako su poštivane sve epidemiološke mjere, uključujući fizički razmak, dezinfekciju i zaštitne maske.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život"

"Ovaj primjer pokazuje koliko je važno da svi moramo, posebno sada kada su na snagu nastupile olakšane mjere, ostati oprezni i ne ponašati se lakomisleno", rekao je ministar zdravstva savezne pokrajine Hessen Kai Klose.

Voditelj zdravstvenog ureda grada Frankfurta Rene Gottschalk je objasnio kako većina zaraženih ne pokazuje jake simptome bolesti.

"Prema našim informacijama se samo jedna osoba nalazi u bolnici", rekao je Klose i dodao kako je "situacija pod kontrolom".

U saveznoj pokrajini Hessenu su od 1. svibnja dozvoljene mise uz strogo pridržavanje mjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene