Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u samoizolaciji su

Na Mallorci su četiri hrvatska turista zaražena koronavirusom, imaju blaže simptome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero hrvatskih turista, članova iste obitelji, zaraženo je koronavirusom na španjolskom otoku Mallorci i nalaze se u hotelu koji već godinu dana služi kao karantena za inficirane turiste, izvijestile su u nedjelju lokalne novine Diario de Mallorca.

U hotelu je 11 zaraženih, među njima šestero turista, uključujući četvero državljana Hrvatske i dvoje Njemačke.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Madridu - 1 Zabranjeni referendum Tisuće prosvjednika u Madridu tražilo ostavku premijera: "Ni amnestija, ni samoodređenje" Španjolska OMIKRON JENJAVA Mediteranska zemlja dostigla procijepljenost veću od 80 posto: Ublažavaju se mjere, krivulja zaraženih pada

Svi se nalaze u samoizolaciji bez ili s blagim simptomima. Nije objavljeno gdje i kada su se zarazili niti njihov identitet, prenosi list pozivajući se na regionalni ureda za zdravstvo.

Hotel Melia Palma Bay je u ožujku 2020., kada se u Španjolskoj pojavio koronavirus, stavljen na raspolaganje regionalnoj vladi Balearskih otoka.

Otočje koje obuhvaća Mallorcu, Ibizu, Menorcu, Formenteru i Cabreru popularno je destinacija turista iz Njemačke.

Glasnogovornik regionalne vlade Iago Neguruela rekao je prošli ponedjeljak da će svi turisti kojima se dijagnostcira koronavirus tijekom uskršnjih blagdana biti smješeni u hotel Melia Palma Bay u glavnom gradu Palmi ili će ostati u samoizolaciji u svojim hotelima.

Melia Palma Bey s 250 raspoloživih soba do 30. svibnja će tamošnjoj vladi pružati usluge prihvata pacijenata s koronavirusom.

Na Balearskim otocima živi blizu 1,2 milijuna stanovnika no tijekom blagdana i ljeta populacija se znatno poveća. 

Ta autonomna pokrajina trenutačno je označena mjestom “niskog rizika” jer je u posljednja dva tjedna dijagnosticiran koronavirus kod 64 osobe na 100.000 stanovnika. Istovremeno, Španjolska je u prosjeku imala 152 inficirane osobe na 100.000 stanovnika što se smatra "ekstremnim rizikom" od zaraze.

Za ulazak u Španjolsku potrebno je predočiti negativan PCR test.

Na Balearskim otocima se od početka pandemije zarazilo 57.809 osoba od kojih je preminilo 777..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene