Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI S ISPORUKOM

Među prvima su počeli s cijepljenjem protiv koronavirusa, ali sada su i oni objavili loše vijesti: "Doći će do znatnog smanjenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija suočit će se sa značajnim smanjenjem količine cjepiva protiv covida-19 od 29. ožujka zbog smanjenja proizvodnje, priopćeno je u srijedu, čime će procijepljenost usporiti jedna od država koja je prva započela s uvođenjem cjepiva.

Britanija je na dobrom putu da u sljedećih nekoliko dana da prvu dozu cjepiva protiv covida-19 polovici odraslog stanovništva, a u srijedu je taj broj prešao 25 ​​milijuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret blagdanima Svi su na nju već pomalo i zaboravili, a broj zaraženih i oboljelih raste: Stručnjaci su zabrinuti, upozoravaju na ključne preporuke Slika nije dostupna BORBA S KORONAVIRUSOM Strah od omikrona: Susjedi uveli nove ograničenja, EK ih ne odobrava. Johnson doživio najveću pobunu

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da je opskrba često oscilirala, ali da je zemlja ostala na putu da cijepi prioritetnu skupinu do 15. travnja, a sve odrasle do kraja srpnja.

U tjednu koji počinje 29. ožujka doći će do znatnog smanjenja, a "trenutno su predviđanja da će se problem nastaviti tijekom razdoblja od četiri tjedna".

Pfizer je nakon toga objavio da je na dobrom putu da ispuni ciljeve distribucije cjepiva u Velikoj Britaniji u skladu s dogovorenom mjesečnim rasporedom.

Britanija koristi cjepiva Pfizera i AstraZenece.

Bruxelles je u srijedu zaprijetio zabranom izvoza cjepiva protiv covida-19 u Veliku Britaniju kako bi se zaštitile oskudne doze za vlastite građane jer su frustrirani zbog nedostatka isporuka AstraZenece iz Britanije u EU.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene