Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Hrvatskoj 72 nova slučaja

Otvara se punkt za masovno cijepljenje građana u Zagrebu: "U drugoj fazi zainteresirano je 85 tisuća ljudi"

U ponedjeljak su zaražene još 72 osobe. Preminulo je 20 oboljelih.

* U ponedjeljak 72 novozaraženih, preminulo 20 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ukupno zaraženo 240.017 ljudi, ukupno preminulo 5449 osoba

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu: 

14:09 U Gradu Zagrebu počinje druga faza cijepljenja - na redu su kronični bolesnici i osobe starije životne dobi. Danas se cijepe u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, a od utorka će liječnici građane cijepiti i na 19 punktova u gradu.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirat će poseban punkt na Mihaljevcu, gdje planiraju cijepiti veći broj ljudi. Plan je ovog tjedna cijepiti 12 tisuća ljudi, a u idućim tjednima očekuje se sve više novih doza cjepiva.

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar", rekla je: "Iskazalo je interes oko 85.000 građana zasad iz ove druge faze, a to su naši stariji sugrađani i kronični bolesnici. Distribuirana je AstraZeneca, očekujemo dodatne doze Moderne. Koje su nam količine dostupne, odmah provodimo distribuciju."

14:04 U Varaždinskoj županiji su dva nova slučaja. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 49 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 19 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, troje ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 27 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema COVID-19 pacijenata.

13:40 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus, a preminule su dvije. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 24 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2, od kojih dvoje na respiratoru.

11:38 Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od COVID infekcije. Preminule su dvije muške osobe starije životne dobi oboljele od COVID infekcije, koje su se liječile u šibenskoj odnosno kninskoj bolnici.

U šibenskoj bolnici liječi se 12 bolesnika, od kojih je jedan na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 11 pacijenata.

11:34 Na području Brodsko-posavske županije evidentirana su tri nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (žena, 1943. godište).

Hospitalizirane su ukupno 33 osobe, od čega u slavonskobrodskoj bolnici njih 17, a u novogradiškoj bolnici 16. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru

11:29 Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 87 obrađenih testova danas je sedam novooboljelih osoba, a preminule su dvije. Ukupno 1366 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 63 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split, dok je pet pacijenata na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula su dva muškarca u dobi od 65 i 81 godinu. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju.

11:27 U Karlovačkoj županiji u nedjelju nije bilo testiranja na SARS-CoV-2. U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirano je 25 COVID pozitivnih pacijenata. Na respiratoru su dva COVID pozitivna pacijenta. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 306 osoba.

11:17 Glavni epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević rekao je kako će se ovoga tjedna procijepiti 20 osoba po obiteljskom liječniku. Po njegovim riječima, cijepljenje napreduje prema planu.

Cijepljenje se, kaže, počinje organizirati i na punktovima na kojima bi se u kratkom vremenu mogao procijepiti veliki broj ljudi. Do sada je na području županije prvom dozom cijepljeno 7239 ljudi, a prvom i drugom dozom cijepljeno je 4547 osoba.

11:15 U Primorsko-goranskoj županiji danas su dvije novooboljele i 27 ozdravljenih osoba. Preminule su dvije osobe.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom liječenju  nalazi se 36 pacijenata, od toga su tri na respiratoru.

11:06 Na području Međimurske županije PCR metodom testirano je 25 osoba, od čega je evidentiran jedan pozitivan slučaj. Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su dva pozitivna slučaja.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 32 pacijenta pozitivna na COVID-19. Na invazivnoj respiraciji nalaze se tri COVID pozitivna pacijenta.

11:00 Na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 87 uzoraka, od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su dvije osobe.

Na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba oboljelih od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je osam na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe u dobi od 71 i 85 godina.

10:56 U posljednja 24 sata zabilježena su 72 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2111.

Među njima su 792 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata.

Preminulo je 20 osoba.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 240.017 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5449 preminulo, ukupno se oporavilo 232.457 osoba, od toga 312 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 11.267 osoba. Do danas je ukupno testirano 1.306.694 osobe, od toga 2242 u posljednja 24 sata.

10:48 U Zagrebu je zaraženo još 13 osoba. Testirano je u Zavodu "Dr. Andrija Štampar" 525 osoba. U domovima za starije nema novih zaraženih. Trenutačno su u gradu aktivna 383 slučaja korone.

Provedeno je više od 31.000 cijepljenja, od čega je više od 18.000 ljudi primilo prvu dozu, a drugu dozu primile su 13.042 osobe. U petak i danas distribuirano je 12.000 doza cjepiva primarnoj zdravstvenoj zaštiti, odnosno liječnicima obiteljske medicine na 18 punktova za cijepljenje u Zagrebu.

10:47 U 11 sati Nacionalni stožer održat će redovitu konferenciju za medije koju možete pratiti uživo na našem portalu. >Opširnije

10:25 Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je kako je epidemiološka situacija u Istri vrlo dobra te da je Istra na granici zelene zone.

"Od danas smo po mjerama usklađeni s ostatkom Hrvatske. Epidemiološka situacija u Istri je vrlo dobra, nastavlja se dobar trend i mislim da smo na granici zelene zone. Uostalom, tijekom današnjeg dana imat ćemo konkretne pokazatelje", rekao je Kozlevac.

U školske klupe danas su se, sukladno prošlotjednoj odluci Stožera, na nastavu vratili učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola u Istri, a otvorene su i kladionice i kockarnice.

10:07 Na području Zagrebačke županije od jučer oboljelo je osam osoba, a ozdravile su 34. Od početka epidemije evidentirano je 19.714 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 19.398 ljudi, a 70 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 246 slučajeva.

10:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19, jedna osoba pozitivna na PCR testiranju. Preminulih osoba nema. Trenutno je u županiji 31 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 471 osoba.

10:01 S područja Ličko-senjske županije jedna je novooboljela osoba od COVID-19, šest osoba je izliječeno. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2957 osoba, od čega je 36 aktivnih slučaja, 107 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2814 ljudi.

Na liječenju na COVID odjelu Opće bolnice Gospić trenutačno se nalazi 13 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 25 osoba.

9:57 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

9:55 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (tri utvrđena brzim antigenskim testom).

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

9:41 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 16 pacijenata zaraženih koronavirusom, nema pacijenata na respiratoru, a 25 pacijenata je na opservaciji.

9:28 U Zagrebu je počelo masovnije cijepljenje protiv koronavirusa. Na redu su građani stariji od 65 godina i kronični bolesnici. Cjepiva je u prvom tjednu relativno malo, a kasne i isporuke najavljenih doza. >Opširnije

9:20 U Istri su potvrđene tri novozaražene osobe. Radi se o osobama iz samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječene su tri osobe. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 17 osoba, a jedna osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

U Istri je cijepljeno 5925 osoba, od toga s obje doze 2398 osoba. Na cjepne punktove iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije ovaj tjedan bit će dostavljeno 3440 doza cjepiva.

9:04 Na području Zadarske županije sedam je novozaraženih koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 132 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 729 osoba, a od bolesti se oporavilo 20 stanovnika.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika, od kojih je troje na respiratoru.

8:33 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Na području županije trenutačno je aktivno 46 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je sedam, a na bolničkom se liječenju nalazi 17 osoba.

8:31 U Virovitičko-podravskoj županiji tri su osobe pozitivne, a jedna je preminula.  Muškarac, 1933. godište, preminuo je uslijed infekcije COVID-om, a pritom je imao i brojne komorbiditete.

U posljednja 24 sata testirano je 48 ljudi, od kojih su tri osobe mlađe životne dobi bile pozitivne na virus SARS-CoV-2. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je 10 COVID pozitivnih pacijenata.

7:58 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 10 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

7:25 U ordinacije obiteljske medicine u Zagrebu ovaj tjedan treba biti raspodijeljeno 16.000 doza cjepiva protiv COVID-19 za cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, doznaje se u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Dosad se za cijepljenje prijavilo oko 85.000 Zagrepčana koji ulaze u te kategorije, a u Zavodu kažu kako se taj broj svakodnevno povećava.

Građane će cijepiti 400-tinjak liječničkih timova obiteljske medicine, pri čemu se njih 35 posto izjasnilo za cijepljenje u svojim ordinacijama, dok će se ostali cijepiti na nekom od za to predviđenih 19 punktova u gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene