Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Još jedan slučaj zaraze u Zadru: Epidemiolog Alan Medić potvrdio da je koronavirusom zaraženo petogodišnje dijete

Epidemiolog Alan Medić
Epidemiolog Alan Medić Foto: DNEVNIK.hr
U Hrvatskoj je potvrđeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nakon sinoćnjeg otkazivanja finala na Adria Touru u Zadru potvrđena je zaraza kod trojice sudionika teniskog turnira, među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić. U večernjim satima objavljeno je da je pozitivno i jedno dijete, koje se zarazilo na obiteljskom druženju s tenisačima.

* Hrvatska zadnja tri dana bilježi povećan broj oboljelih od koronavirusa

Pročitajte i ovo Koronavirus u Hrvatskoj - 6 Preminule dvije osobe Danas imamo manje od 50 novih slučajeva. U jednoj županiji testirali više od 2000 ljudi - svi su negativni na koronu Slika nije dostupna Preminula je jedna osoba U Hrvatskoj je 298 novih slučajeva koronavirusa: Polako rastu brojevi na sjeveru zemlje, dok se u nekim dalmatinskim županijama smanjuju

* Virus je dosad potvrđen kod 2.336 ljudi

* Preminulo je 107, a oporavile su se 2.142 osobe

* Ukupno je 87 osoba na liječenju

Tijek događaja pratite u nastavku.

21:18 Iz stožera Karlovačke županije javili su kako je svih 11 dosad pristiglih nalaza bilo negativno. Riječ je o testovima 16-ero sudionika zadarskog turnira Adria Tour iz Karlovca. 

Iz Teniskog kluba Karlovac e ranije danas priopćeno da nitko od karlovačkih mladih tenisača nije bio u izravnom kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimitrovom kojem je naknadno u Monaku potvrđena zaraza koronavirusom, a već na zadarskom turniru razvio je i simptome bolesti.

Mladi karlovački tenisači su u petak s drugim tenisačima i košarkašima “Zadra” na Višnjiku gledali revijalnu košarkašku utakmicu, te su se neki od njih u grupi s još dvjestotinjak druge djece slikali s Dimitrovim i prikupljali potpise.

 

19:21 Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar potvrdio je u Dnevniku Nove TV da imaju još jednu zaraženu osobu. Riječ je o petogodišnjem djetetu, koje nema simptoma. Do kraja dana testirat će još 24 osobe. Više o tome možete pročitati OVDJE.

18:50 Karlovački stožer javio je kako su im iz Teniskog kluba Karlovac naveli 17 osoba koje su bile u bliskom kontaktu za tenisačima iz Zadra. Za jednu osobu je, nakon epidemioloških izvoda, uvtrđeno da se ne radi o bliskom kontaktu. No i ta osoba će biti testirana. 16 osoba je u samoizolaciji.

"Danas je testirano 11 osoba, a za sutra je dogovoreno 4 testiranja. Daljnja epidemiološka postupanja bit će sukladna rezultatima testiranja ili kliničkoj slici o čemu će ovisiti i broj osoba za koje će biti predviđene mjere samoizolacije. Sve osobe su kontaktirane i dobili su preporuke od strane epidemiologa", javljaju u stožeru.

17:35 Strože mjere za domove za starije i nemoćne jučer su uvedene u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Osječko-baranjskoj županiji, a danas su uvedene i u Zadarskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Iz nacionalnog stožera ističu da će se mjere mijenjati ovisno o situaciji. Zabranjeni su posjeti te ograničeno kretanje unutar samih domova. Više doznajte OVDJE.

17:30 Šef Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao je u Vijestima Nove TV kako su dobili rezultate 26 testova i svi su negativni. Još 30 rezultata trebali bi dobiti večeras. Više čitajte OVDJE.

14:05 U Hrvatskoj je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Nacionalni Stožer civilne zaštite. 

Jedna novooboljela osoba je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, jedna iz Šibensko-kninske županije, jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedna iz Međimurske županije, jedna iz Koprivničko-križevačke županije, devet novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, tri novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, a dvije novooboljele osobe su iz Zadarske županije.

Iz Šibensko-kninske županije poručili su da se zaražena osoba ne nalazi na njihovom području već boravi u Zagrebu.

Do sada je testirano 72746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 9 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2142.

13:16 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, kontaktu jučer otkrivenog slučaja. Njezino opće stanje je dobro. Od ukupno 12 analiziranih uzoraka u nedjelju, preostalih 11 je negativno, izvijestili su iz Stožera DNŽ. 

13:02 Nakon 68 dana bez novozaraženih, u Međimurskoj županiji je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je ukupno 12 osoba, od čega 6 djelatnika ŽB Čakovec i 6 kontakata zaražene osobe.

12:50 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Ravnateljstvu Civilne zaštite komentirao je situaciju s koronavirusom u Zadru te kazao kako veći epidemiološki tim radi na situaciji te se testiranja nastavljaju.

"Troje je pozitivno. Otvorene su četiri telefonske linije za upite građana, poslana je poruka svima koji su bili u kontaktu sa zaraženima da se samoizoliraju. U danima koji dolaze epidemiolozi će kontaktirati svakoga od njih", rekao je.

12:16 Premijer Plenković testirat će se na koronavirus.

12:11 Gradonačelnik Zadra Branko Dukić kontaktirao je Epidemiološku službu u Zadru zbog kontakta s pozitivnim osobama na teniskom turniru Adria Tour te mu je određena mjera samoizolacije. Osjeća se dobro i nema simptome bolesti. U samoizolaciji je i zadarski župan Božidar Longin također je u samoizolaciji zbog kontakata na turniru. Obojica su se rukovala s Bornom Ćorićem kojem je danas potvrđena zaraza koronavirusom. 

12:08 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 57 obrađenih testova sa područja SDŽ danas nema novooboljelih osoba. 130 osoba nalazi se u samoizolaciji. Ni jedna osoba se ne nalazi na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

11:41 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u 12.15 sati u Ravnateljstvu civilne zaštite dat će izjavu vezano za epidemiološku situaciju u Zadru.

11:34 U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Sve tri osobe kontakti su ranije oboljelih. U KBC Osijek testiran je 51 uzorak. Trenutno je aktivno oboljelih na području OBŽ 11 osoba, a od početka pandemije do danas ukupan broj oboljelih je 144. Oboljele osobe imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju.

10:54 Koronavirusom je zaražena jedna osoba na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o pacijentu koprivničke Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek".

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je taj pacijent prije daljnje medicinske obrade testiran na covid-19 te je nakon prvog negativnog nalaza ponovnim testiranjem potvrđen kao zaraženi.

"Pacijent je, zajedno s još četiri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu, zbrinut i premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice", navode u Stožeru. Dodaju kako su, nakon epidemiološke obrade, iz predostrožnosti mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena i četiri zdravstvena djelatnika.

10:45 U Požesko-slavonskoj županiji trenutno nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, objavili su iz Stožera civilne zaštite te županije. Na analizu su poslana dva uzorka, jedna je osoba u samoizolaciji. Dodaju kako je s današnjim danom 40. dan bez novooboljelih osoba u PSŽ. 

10:38 Predsjednik HNS-a Predrag Štromar objavio je da HNS otkazuje sve predizborne skupove. 

10:28 Zbog širenja zaraze koronavirusom na zadarskom teniskom turniru Adria Tour, iz Restart koalicije izvijestili su da su odgodili za ponedjeljak najavljeni predizborni skup i ostale planirane aktivnosti u Zadru. 

10:26 U nedjelju navečer testiran je i Marin Čilić, koji je javio da je njegov test negativan.

10:05 U Zagrebu je u ponedjeljak ujutro do 8 sati potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako su nam rekli iz zagrebačkog Stožera, većina zaraženih su obiteljski kontakti ranije potvrđenih slučajeva, a jedan je poslovni kontakt.

9:59 Glavni tajnik HDZ-a i voditelj izborne kampanje te stranke Gordan Jandroković u Koprivnici je komentirao porast broja zaraženih u Hrvatskoj.

„Izgledalo je odlično imali smo nulu, očito da se virus ne da. Prilagođavat ćemo se, voditi kampanju na što kreativniji način. Susretat ćemo se s ljudima, voditi računa o zaštiti zdravlja naših građana. Ovo što se dogodilo nema veze s izborima, ne mislim da smo išli prebrzo s izborima, kada bi izbori bili ugroženi na jesen, imali bi ustavnu krizu. Ne vjerujem da su ugroženi, održat će se i ne očekujem razbuktavanje zaraze. Ali, očekujem od svih da se odgovorno ponašaju“, rekao je Jandroković.

O potvrđenoj zarazi kod tenisača Borne Ćorića rekao je da mu je to nova informacija.

„Očito se dogodilo nešto nepredviđeno, teško je procjenjivati je li bilo pogreške u organizaciji“, rekao je Jandroković.

9:52 Tenisač Borna Ćorić putem Facebooka oglasio se nakon infomacije da je zaražen koronavirusom.

9:45 Glasnogovornik Vlade Marko Milić za DNEVNIK.hr rekao je da premijer Andrej Plenković, koji je bio na teniskom turniru u Zadru, nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima Bornom Ćorićem i Grigorom Dimitrovim. Kratko se sastao s Novakom Đokovićem, Goranom Ivaniševićem i Marinom Ćilićem. Milić je rekao je premijer s tenisačima razgovarao oko dvije minute i nisu se rukovali.

9:37 Desetero djece i šestero odraslih iz Teniskog kluba "Karlovac" u ponedjeljak ujutro testirano je na koronavirus te im je određena samoizolacija nakon što su se u petak vratili sa zadarskog Turnira Adria Tour gdje se pojavila zaraza covidom-19. Nakon jučerašnjih saznanja o pojavi virusa na turniru tako je jutros odlučio karlovački Zavod za javno zdravstvo. Riječ je o desetoro djece i šest odraslih osoba, te su svi oni pozvani na testiranje, koje se obavljeno jutros u 7.30 sati.

9:05 Raspliće se situacija nakon jučerašnje dramatične objave organizacije teniskog turnira Adria Tour u Zadru. Nakon što je što je potvrđeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom igrao na turniru otkazano je finale, a svi tenisači koji su s njime bili u kontaktu bit će testirani tijekom dana. U jutarnjim satima potvrđena je zaraza kod trojice sudionika turnira među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je s Dimitrovim odigrao meč. Zaraženi je navodno i kondicijski trener bugarskog tenisača dok za trećeg zaraženog za sad nije poznato o kome je riječ.

9:02 Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije u ponedjeljak ujutro su izvijestili kako su u posljednja 24 sata svi testirani na koronavirus negativni te nema novooboljelih.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene