Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 38 osoba

Rekordan broj novih slučajeva u Hrvatskoj: U Dalmaciji nikad više novooboljelih, u Zagrebu 604. Više županija ima troznamenkaste brojke

Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Rekordan broj novih slučajeva zabilježen je u Hrvatskoj. Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je zabilježena 3251 novooboljela osoba, a njih 38 je preminulo.

* Zabilježen rekordan 3251 novi slučaj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminulo 38 ljudi

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:31 Stožer civilne zaštite Varaždinske županije izvijestio je o 207 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 166 od testiranih 349 uzoraka što je 48, a testirano je ukupno 528 uzoraka.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, Varaždinska županija je europska regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika. Više o tome doznajte ovdje.

13:51 U protekla 24 sata evidentirano je 117 novih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije, objavio je županijski Stožer.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana preminuo je jedan pacijent.

Trinaest novooboljelih je iz Krapine, 11 iz Zaboka, deset iz Bedekovčine, po devet iz Donje Stubice i Oroslavja, osmero iz Svetog Križa Začretja, šestero iz Mača i Velikog Trgovišća, petero iz Zlatara, po četvero iz Klanjca, Desinića, Gornje Stubice, Konjšćine i Marije Bistrica, troje iz Krapinskih Toplica, po dvoje iz Pregrade, Budinščine, Lobora, Petrovskog, Radoboja i Tuhelja te po jedna novozaražena osoba iz Đurmanca, Hrašćina, Kraljevca na Sutli, Stubičkih Toplica i Zlatara Bistrice.

12:38 Na području Zadarske županije zabilježen je 91 novi slučaj zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o kontaktima zaraženih osoba i obiteljskim kontaktima, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula su dvojica muškaraca (1942. i 1944. godine).

Među novooboljelima su 54 osobe iz Zadra, po pet iz Biograda i Benkovca, po četvero iz Bibinja i Poličnika, po troje iz Novigrada i Stankovca, po dvoje iz Pakoštana, Posedarja i Sukošana te po jedna osoba iz Obrovca, Paga, Gračaca, Polače, Preko, Privlake, Ražanca, Salija i Vira.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 413 uzoraka, a u izolaciji i samoizolaciji je 1620 osoba.

12:37 U Karlovačkoj županiji evidentirano je 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvoje ljudi je umrlo, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U karlovačkoj bolnici preminula je 90-godišnja pacijentica, a u ogulinskoj 88-godišnji muškarac. Oboje su uz COVID-19 bolovali i od drugih bolesti.

12:07 ''U posljednja 24 sata zabilježen je 3251 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16891. Među njima je 1878 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 205 pacijenata.

Preminulo je 38 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 90715 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 1151 preminula, ukupno se oporavilo 72673 osoba od toga 1693 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 39937 osoba.

Do danas je ukupno testirano 640 781 osoba, od toga 9126 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

11:51 Na području Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, što je dosad najviše testiranja u jednom danu, među kojima su evidentirana 273 nova slučaja zaraze, izvijestio je županijski Stožer.

Idućeg tjedna u toj županiji započet će se s brzim antigenskim testiranjima. Više o tome doznajte ovdje.

11:49 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 112 novih slučajeva koronavirusa. PCR testom potvrđeno je 109 slučajeva, a tri antigenskim testom.

Umrla su dva muškarca u dobi od 64 i 66 godina, a obojica su imala i druge zdravstvene probleme.

11:37 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1097 obrađenih testova danas je 439 novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 136 osoba iz Splita, 59 iz Sinja, 39 iz Trilja, 35 iz Kaštela, 21 iz Otoka, 20 iz Solina, 19 iz Imotskog, po 12 iz Omiša i Podbablja, po 11 iz Dugopolja i Hrvaca, osmero iz Podstrane, po petero iz Klisa, Muća i Zagvozda, po troje iz Trogira i Prološca, po dviije iz Vrgorva, Vrlike, Zmijavaca i Ciste Provo te po jedna osoba iz Makarske, Starog Grada, Visa, Baške Vode, Dugog Rata, Gradca, Jelse, Lokvičića, Pučišća, Segeta i Šolte.

Od ukupnog broja novooboljelih, njih 192 su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuje.

U KBC-u Split u protekla 24 sata preminule su trojica muškaraca u dobi od 72, 77 i 93 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

11:03 U protekla 24 sata 65 je novooboljelih osoba na području Šibensko-kninske županije i osam osoba iz drugih županija koje borave na tom području, priopćio je županijski Stožer.

Oboljelo je 30 osoba s područja Šibenika, po devetero iz Knina i Vodica, po četvero iz Drniša i Pirovca, troje iz Bilica, dvoje iz Skradina i po jedna osoba s područja općina Promina, Tisno, Rogoznica i Primošten.

10:47 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije evidentirao je 40 novih pozitivnih osoba, a jedna je preminula.

Trinaest novozaraženih je iz Vukovara, po četvero iz Vinkovaca i Županje, po dvoje iz Lovasa, Otoka i Vođinaca te po jedna osoba iz Babine Grede, Cerića, Cerne, Gunje, Ivankova, Jarmine, Nijemaca, Podrinja, Privlake, Rokovaca, Srijemskih Laza, Svinjarevaca i Tovarnika.

10:45 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer. Preminuo je muškarac iz Župe dubrovačke u dobi od 65 godina.

Riječ je o 13 osoba iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, sedam iz Metkovića, po tri iz Ploča, Blata i Vele Luke, dvije iz Lastova, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Orebića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području ove županije.

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ.1955.)

10:21 Evidentirano je 135 novih slučajeva zaraze s područja Zagrebačke županije, izvijestio je Stožer nadležan za tu županiju. 

 Među novooboljelima je 29 osoba iz Velike Gorice, 20 iz Samobora, 14 iz Ivanić Grada, 12 iz Dugog Sela, devetero iz Svete Nedelje, osmero iz Jastrbarskog, sedmero iz Vrbovca, po četvero iz Svetog Ivana Zeline i Klinča Sela, po troje iz Brdovca, Pušća i Križa, po dvoje iz Dubravice, Pisarovine, Krašića i Dubrave te po jedna novozaražena osoba iz Bistre, Luke, Stupnika, Kloštar Ivanića, Brckovljana i Rugvice. Izliječeno je 180 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima 4 razreda osnovnih škola i 1 razredu srednje škole.

10:08 U Sisačko-moslavačkoj županiji evidentirano je 120 novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 29 osoba s područja Siska, 20 iz Gline, 17 iz Kutine, 15 iz Petrinje, osmero iz Dvora, sedmero iz Popovače, po petero iz Sunje i Velike Ludine, četvero iz Hrvatske Kostajnice, po dvije osobe iz Topuskog, Lekenika, Novske i Lipovljana te jednoj osobi s područja općine Jasenovac i Martinska Vesi.

10:02 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 25 je novooboljelih osoba, jedna je preminula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po jedanaest novih slučajeva evidentirano je u Gospiću i Senja, a tri u Brinju.

U Općoj bolnici Gospić preminula je osoba starije životne dobi (89 godina) koja je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije.

U posljednja 24 testirane su 132 osobe.

9:47 Istri je tijekom protekla 24 sata ispitano 320 uzoraka briseva, među kojima je njih 73 pozitivnih na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Za 48 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 10 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja iz Rijeke, Zagreba, Lipica, Srbije, Slovenije i Švicarske.

U Domu za psihički oboljele osobe Brkač kod troje korisnika potvrđeni su pozitivni nalazi. Provodi se epidemiološka obrada i protuepidemijske mjere. Izliječeno je 64 osoba.

 

9:46 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je o 111 novih slučajeva bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 307 uzoraka, a dio nalaza se još očekuje. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

9:42 U Zagrebu su ukupno evidentirana 604 nova slučaja zaraze, izvijestio je zagrebački Stožer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1156 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 443 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 445 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1272 osobe.

Od 445 obrađenih pozitivnih osoba, njih 170 je zasad negativne epidemiološke anamneze, 160 osoba su kontakti COVID + osoba, dvije su osobe doputovale iz BiH i Srbije.

39 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 17 osoba obrada je još u tijeku. Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi.

Šestero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije osobe moguća je izloženost tijekom obiteljskih okupljanja i druženja, a kod jedne osobe tijekom sportske aktivnosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika, tri zdravstvena djelatnika i tri nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 24 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 452 učenika osnovnih te za 506 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba.

9:31 Stožer Bjelovarsko-bilogorske županije izvijestio je o 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula.

Među novozaraženima je 31 osoba iz Bjelovara, petero iz Garešnice, troje iz Rovišće, dvije osobe s područja Grubišnog Polja te po jedna novozaražena osoba s područja Daruvara i Čazme i općina Severin, Nova Rača, Đulovac, Šandrovac i Sirač.

9:28 Na području Primorsko-goranske županije evidentirano je 166 novozaraženih osoba, a 83 osobe su ozdravile. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 1143 osobe.

Među zaraženima na području ove županije 17 posto oboljelih je starije od 65 godina.

9:24 U protekla 24 sata u NZJZ-u "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu testirano je 1156 uzoraka, od čega ih je 443 pozitivno na koronavirus, potvrdio je za DNEVNIK.hr Zvonimir Šostar.

8:42 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađen 191 uzorak, od kojih je njih 19 pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:18 Uz branitelje, obitelji poginulih i nestalih i političare u Koloni sjećanja danas će biti i COVID redari. Njih oko 200, uglavnom umirovljenih policajaca, bit će raspoređeno duž kolone i upozoravati na poštivanje mjera.

Pripremljeno je oko 100 litara dezinficijensa i zaštitne maske koje će dijeliti na 16 punktova. Ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac o obilježavanju Dana sjećanja za Dnevnik Nove TV poručila je da svi koji dođu u Vukovar ne moraju se bojati za svoje zdravlje. Više o tome OVDJE

7:08 Prema podacima objavljenim na stranici za praćenje zaraženih koronavirusom u svijetu, worldometers.info, Hrvatska je danas prešla Kinu prema broju oboljelih. Više o tome OVDJE

7:00 Znanstvenik Ivan Đikić uputio je otvoreno pismo građanima povodom obljetnica u Vukovaru i Škabrnji. Naglasio je važnost odavanja počasti stradalima, ali dodao da se ono mora uskladiti s trenutnim uvjetima. Više OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene