Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gošća Dnevnika Nove TV

Knin je postao novo žarište, ravnateljica bolnice: "Zaraženi bolesnici prebačeni su u Šibenik, ostali su pacijenti sigurni"

Zbog koronavirusa i sprječavanja širenja zaraze od ponedjeljka je zatvorena kninska bolnica.

Kristina Bitunjac, ravnateljica bolnice ''Hrvatski ponos'' iz Knina, rekla je kako ta bolnica inače ima dvije trećine kroničnih kreveta pa nisu bili ni predviđeni kao bolnica za pacijente koji su oboljeli od koronavirusa. Tako je dogovoreno da oni budu prebačeni u OB Šibenik. 

Pročitajte i ovo Dino Goleš - Varaždinska bolnica U najgorem trenutku Izvanredna situacija u varaždinskoj bolnici: Pacijente selili na nove respiratore, uključio se cijeli Stožer Krešimir Luetić i Martina Bolšec Oblak - 3 PRIJETI LI SLOM SUSTAVA? Predsjednik liječničke komore upozorava: "U samo desetak dana udvostručen je broj pacijenata koji trebaju bolničku njegu. Resursi nisu neograničeni"

"Bez obzira na to da nismo predviđeni kao bolnica za oboljele od koronavirusa, mi smo se i prije dva mjeseca počeli pripremati na novi režim rada tako da su moja uprava i moje službe odradile lavovski posao, izradili protokol, preporuke za djelatnike", rekla je Bitunjac. 

No unatoč preporukama, virus je ušao u bolnicu. U Kninu je devet zaraženih osoba i sve su povezane s kninskom bolnicom. Zaražena su i dva pacijenta. 

Bitunjac kaže da su pacijenti koji su trenutačno još u bolnici sigurni od koronavirusa. 

"Svi bolesnici koji su pokazali simptome su testirani. Svi su odjeli izolirani. Po saznanju da su dva bolesnika pozitivna, prema dogovoru su danas prebačeni u OB Šibenik", rekla je Bitunjac.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene